Troben mort el submarinista desaparegut a Platja d'Aro

L'home havia sortit a pescar entre S'Agaró i Port d'Aro amb un amic

ACTUALITZAT 22:16h | El submarinista desaparegut aquest dissabte a Platja d'Aro (Baix Empordà) ha estat trobat sense vida pels serveis d'emergències sobre les 19:00h, segons han informat fonts de Salvament Marítim a El Gerió Digital.

L'avís de la desaparició l'ha fet a les 16:25h un home que ha alertat que un amic amb qui havia sortit a fer pesca submarina entre S'Agaró i Port d'Aro no havia tornat a la superfície després de submergir-se.

Immediatament, s’han activat tres dotacions terrestres dels parcs de Vall d’Aro i Lloret i tres més del Grup d’Actuacions Especials Subaquàtiques (GRAESub), que s’hi han desplaçat des de Cerdanyola fent ús d’un helicòpter.

L’home navegava a bord d’una petita embarcació en companyia d’aquest amic que ha donat l'avís. Ambdós s’alternaven per fer immersions en apnea a Roca Alta, un aflorament rocós situat a aproximadament una milla nàutica (1.852 metres) de la bocana del port d’Aro i a uns 36 metres de profunditat.

En veure que passaven els minuts i el company no emergia, l’home a bord de l’embarcació ha fet una immersió d’auxili i, immediatament, ha donat l’alarma al servei d’emergències marítimes, que a la seva vegada ha alertat el 112.

Els submarinistes de la Guàrdia Civil, tal i com està establert a efectes de competències, han encapçalat l’operatiu de rescat. Després d’una primera immersió dels efectius del GEAS, els submarinistes dels GRAESub han aconseguit accedir al cos i marcar-ne la situació. A continuació, s’ha procedit a una extracció immediata en vistes de l’anunci de mal temps. L’embarcació de Salvament Marítim l’ha transportat fins a terra ferma.

A l’indret de l’accident hi ha accedit també embarcacions dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Castell-Platja d’Aro. La Guàrdia Civil s’ha fet càrrec de la investigació de l’accident i les diligències judicials corresponents.