El servei de rehabilitació de l'Hospital de Blanes es trasllada

A partir de la tardor es trobarà als mòduls del CAP de Fenals

Els mòduls provisionals del CAP de Fenals, a Lloret de Mar (Selva), deixaran de funcionar com a centre d'atenció primària el proper 25 de juny. La Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) ha traslladat els serveis al CAP del Rieral -de nova construcció- on encara hi havia una planta buida. La corporació ja ha decidit quin ús donarà als mòduls prefabricats que properament quedaran buit.

El consell rector ha aprovat ubicar-hi tota la rehabilitació ambulatòria que, fins ara, es fa a l'Hospital de Blanes. Abans, però, cal fer unes obres de reforma als mòduls. El trasllat de la rehabilitació es preveu per al setembre o octubre. La Corporació de Salut del Maresme i La Selva (CSMS) va anunciar fa un mes que a partir del 25 de juny traslladava l'activitat que es duia a terme als mòduls prefabricats de Fenals al nou CAP del Rieral.

Fenals funcionava com a centre d'atenció primària de manera provisional des del 2006 mentre es construïa el nou CAP del Rieral. Ara, després que els treballs hagin conclòs, la corporació ha decidit aprofitar la planta que encara queda buida al nou centre de salut. Allà s'hi traslladaran tant els professionals com els pacients que fins ara anaven al CAP de Fenals.

Amb aquest trasllat, els mòduls prefabricats del CAP de Fenals quedaran sense cap ús a partir del dimarts vinent. Per això, l'Ajuntament de Lloret i la CSMS han decidit donar-hi una altra funcionalitat. Segons ha explicat l'alcalde, Romà Codina, finalment s'ha decidit traslladar-hi tota la rehabilitació ambulatòria que, fins ara, es fa a l'Hospital de Blanes.

Fonts del CSMS han explicat que la decisió ja ha estat aprovada pel consell rector i que el trasllat es preveu per a la tardor, ja que primer cal fer algunes obres d'adequació dels mòduls per tal d'adaptar-los al nou servei que oferiran. Les mateixes fonts han explicat que aquest trasllat permetrà, a la llarga, alliberar espais de l'Hospital de Blanes per poder-los dedicar a usos hospitalaris i no tant a usos ambulatoris.

L'alcalde ha valorat que aquest canvi és positiu per als veïns de Lloret que, fins ara, havien d'anar fins a Blanes a fer rehabilitació. Ara bé, també ha reconegut que al CAP de Fenals hi havia molts pacients del casc antic que s'hi traslladaven amb autobús (especialment gent gran) i que ara han d'anar al metge al nou CAP del Rieral. Per això, el consistori es planteja fer canvis en les línies d'autobús per tal de garantir la connexió del nucli antic amb el CAP del Rieral de manera directa i ràpida.