Fins a 34 dotacions dels Bombers treballen en un incendi forestal a Arbúcies

S'han desallotjat dues urbanitzacions amb una vuitantena de persones

ACTUALITZAT 18:06h | Els Bombers de la Generalitat treballen des de primera hora d'aquesta tarda en un incendi forestal que s'ha declarat dins el terme municipal d'Arbúcies (Selva) segons ha explicat el cos en una publicació a la xarxa social X que El Gerió Digital ha recollit i actualitzat.

L'avís al 112 s'ha efectuat a les 14:08h quan els han alertat d'una important columna de fum visible a prop del punt quilomètric 2 de la GI-543, carretera que segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT) ha quedat tallada pels voltants de les 16h entre els punts quilomètrics 1 i 11,5.

Fins allà s'hi han desplaçat un total de 34 dotacions dels Bombers de les quals nou són mitjans aeris (4 avions de vigilància i atac, 3 helicòpters bombarders i un helicòpter de comandament). El foc s'ha iniciat a la zona del Molí de les Pipes i la Corbadora per causes que es desconeixen. Malgrat que a prop hi ha dues urbanitzacions, el vent empeny en sentit contrari a aquestes dues, en direcció a masies aïllades del municipi.

L’incendi es caracteritza pel seu comportament topogràfic, és a dir, no avança empès pel vent, que és mínim, sinó per l’orografia accidentada del terreny. El cap de l’incendi ha coronat un petit turó i la prioritat dels efectius d’extinció és atacar el flanc dret, que ja fa recorregut descendent, perquè no s’encaixi en un barranc. El foc llença alguns focus secundaris de poca importància i s’està revisant el perímetre per descartar noves ignicions.

Amb tot, els Bombers han alertat pels voltants de les quatre de la tarda que ha estat necessari confinar un càmping i 13 masies. Per part de la Policia Local d'Arbúcies ja s'ha desallotjat de manera preventiva les urbanitzacions de La Joia i Palau, d'on han marxat una vuitantena de persones.

Cap a les 16:18h els Bombers han informat que les flames no afecten a zones habitades i la columna de l'incendi ja no creix.

A les 18:01h el foc s'ha donat per estabilitzat.