El Govern descarta aixecar les restriccions d'aigua encara que acabi la temporada turística

Acció Climàtica ho vincula a les precipitacions i tampoc canviarà en la pagesia

El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, ha descartat un aixecament de les restriccions d'aigua actuals, encara que la temporada de turisme vagi a la baixa a finals de mes d'agost. Mascort assenyala que l'increment de població en algunes localitats afectades no és el problema i vincula una relaxació de les restriccions a les pluges que puguin caure.

Les mesures s'han pres perquè no hi ha aigua. Mentre no omplim els embassaments es mantenen", assenyala Mascort. El conseller ha lamentat que els darrers dies no hi ha hagut precipitacions i, per tant, hi ha encara menys aigua de la que hi havia quan es van aplicar les restriccions, per això, ha demanat "responsabilitat" a l'hora de fer-ne ús.

Tot i que amb l'arribada de setembre ja es preveu una caiguda de visitants en zones com l'Alt Empordà, afectades per les restriccions de la Conca Muga-Fluvià, el Govern no creu que sigui excusa per aixecar les restriccions actuals.

"No depèn de la quantitat de gent, sinó de l'aigua que hi ha", ha recordat. Mascort també ha deixat clar que en el sector de la pagesia no hi haurà una excepció i també es mantindran les restriccions.