INCASÒL convoca el concurs d'arquitectura per construir 68 pisos de lloguer assequible a Lloret

Les obres suposaran una inversió de 9 MEUR

L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha obert el concurs d'arquitectura per a seleccionar l'equip que redactarà el projecte i dirigirà les obres de construcció d'una promoció d’habitatge assequible a Lloret de Mar (Selva).

Es tracta d’un edifici de 68 habitatges, que estarà situat a l’avinguda de Blanes, al sector Santa Clotilde Nord, i que estarà destinat a lloguer en règim general de protecció oficial i règim concertat. Els equips d’arquitectura podran presentar les seves propostes fins al 15 de setembre. Els nous pisos se sumaran als 35 que INCASÒL ja té de lloguer al municipi.

Els 68 habitatges es repartiran en cinc plantes i un total de 5.800,82 metres quadrats de sostre. D’aquests, 3.867,21 es dedicaran a habitatges de lloguer en règim de protecció oficial i els 1.933,61 restants, a habitatges de lloguer en règim concertat. A més, també es construiran les places d’aparcament que marca el planejament vigent.

En total, les obres suposaran una inversió total de 9,01 MEUR aportats per l’INCASÒL i es preveu que els habitatges es puguin lliurar l’any 2026. Els terrenys situats al començament de l’arteria principal d’entrada per ponent al nucli urbà de Lloret de Mar, l’avinguda Vila de Blanes 173 (la carretera GI-682), i limiten al sud amb el carrer Narcís Macià Domènec, a l’est amb una parcel·la de propietat privada i a l’oest amb el carrer de Marfull. Es tracta d’una parcel·la de l’Ajuntament, que cedeix a l’INCASÒL en dret de superfície per 75 anys, prorrogables a 99.

L’Ajuntament, INCASÒL i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya han acordat que més d’un 25% dels habitatges construïts es destinaran a joves de fins a 35 anys, i un altre 25% seran per a col·lectius específics previstos a la Llei del dret a l’habitatge.

La parcel·la on es desenvoluparà la promoció d’habitatges forma part del polígon d’actuació urbanística Santa Clotilde Nord (PAU33), que es veu reforçat amb la promoció com a porta urbana de ponent del nucli de Lloret de Mar

A més, l'INCASÒL demana que els projectes que optin a la construcció introdueixin noves tecnologies i nous processos que facilitin la millora dels sistemes constructius i la seva producció, reduint l’impacte ambiental i millorant la qualitat dels habitatges promoguts, tant des del punt de vista de la salut i benestar, com la seva adaptació a les necessitats actuals d’usos i usuaris diversos.

La promoció forma part del Programa d’Habitatge de Lloguer Assequible, impulsat per la Generalitat, a través de l’INCASÒL, amb l’objectiu incrementar l’oferta d’habitatge de lloguer a preus assequibles a llocs de demanda contrastada, on la població amb menys recursos té dificultats per accedir a l’habitatge.