Els regidors de Girona visiten els barris per a elaborar el pla de seguretat i convivència

La Policia Municipal detalla problemàtiques a Can Gibert del Pla pels botellots

Els regidors de l'equip de govern de Girona han començat aquest dijous un seguit de visites per abordar problemes de convivència i seguretat que hi hagi a cada barri.

El primer contacte l'ha fet la regidora del barri de Can Gibert del Pla, Amy Sabaly, que ha resseguit els punts on la Policia Municipal, com a policia de proximitat, ha detectat algunes situacions que poden generar inseguretat.

Els agents referents han detallat, per exemple, carrers on hi sol haver vehicles mal aparcats, espais poc il·luminats o zones i parcs on s'hi fan botellots. Sabaly ha concretat que els regidors aniran fent aquestes visites de manera periòdica i que serviran per elaborar un pla d'acció específic per a cada barri.

El govern de Girona va crear regidories de barri amb l'objectiu d'establir un fil directe entre els veïns i l'ajuntament per conèixer de primera mà les necessitats i les demandes de cada barri. "Volem estar al costat dels veïns, de la mà d'una policia de proximitat, mediadora i dialogant. Per això, comencem aquestes visites, perquè els veïns sàpiguen que no és només una voluntat, sinó que es duu a terme", ha explicat la regidora responsable del barri de Can Gibert del Pla, Amy Sabaly.

Acompanyada d'un sergent i d'un dels tres agents de la Policia Municipal al barri, Sabaly ha fet un recorregut per Can Gibert del Pla. Durant la ruta, els policies li han presentat un informe recollint algunes de les problemàtiques detectades al barri. Aquestes visites, que preveuen fer a tots els barris de manera trimestral, seran la base per elaborar un pla amb accions concretes per millorar la seguretat i la convivència amb solucions adaptades a les necessitats de cada sector.

A Can Gibert del Pla, per exemple, els agents han fet un recorregut que ha començat a la plaça de Pere Calders, on han detallat que aquí solen trobar vehicles mal aparcats. Durant l'explicació, a més, han vist un veí passejant un gos de raça potencialment perillosa i li han demanat que li posés el morrió. Segons concreta el sergent, sempre actuen amb voluntat mediadora i opten per advertir primer, abans de sancionar en cas d'infraccions reiterades.

Després, s'han desplaçat fins a la plaça Roja, on els policies han concretat que hi ha poca il·luminació i una zona de bancs on a vegades s'hi apleguen grups de persones que consumeixen alcohol a la via pública -prohibit per les ordenances- i que tot plegat pot generar percepció d'inseguretat. Sabaly ha respost que, de fet, el govern ja està treballant una petita remodelació que podria incloure una reubicació dels bancs o incrementar els punts de llum.

Una altra de les casuístiques detectades recentment al barri han estat robatoris a l'interior de vehicle. La Policia Municipal ha precisat que, sovint, un sol lladre dedicat a aquest tipus de robatoris pot generar problemàtica perquè pot rebentar diverses cotxes en poca estona. Per això, han precisat, fan patrullatge dissuasiu al carrer on han notat un augment d'aquest tipus de fets delictius.

Finalment, han anat fins al carrer Maria Castanyer. Aquí, hi havia una zona de botellot i, també, un espai on s'hi fan celebracions i hi solen detectar brutícia perquè no hi ha contenidors i les papereres s'omplen ràpidament. Sabaly ha anat prenent nota de totes les casuístiques per poder donar resposta a aquestes qüestions relacionades amb seguretat i convivència.

"L'objectiu és anar trepitjat els barris per conèixer les necessitats, les mancances i les demandes per donar-hi resposta a través d'un pla de barris que es treballarà de manera concreta per a cada sector", ha conclòs la regidora.