La Diputació ajudarà les empreses a internacionalitzar-se

La corporació preveu començar a desenvolupar un projecte potenciant el sector agroalimentari

Ajudar les empreses gironines a internacionalitzar el seus productes, frenar la destrucció de llocs de feina i contribuir a crear ocupació. La Diputació de Girona ha creat el Consell de Coordinació i de Gestió adscrit al Diplab que preveu treballar colze a colze amb els empresaris gironins per impulsar el producte fet a les comarques gironines i donar-lo a conèixer arreu.

El president de la Diputació, Joan Giraut, ha recordat que un dels seus compromisos d'investidura va ser ajudar a impulsar l'economia gironina. Ara, han creat aquest nou òrgan que té, entre altres missions, crear una marca de producte gironí perquè s'associï a la qualitat i a les bones pràctiques empresarials.

El ple de la Diputació de Girona d'aquest dimarts ha aprovat, per unanimitat, la creació d'aquest Consell que preveu ajudar a promocionar el producte empresarial gironí. El president de la Diputació, Joan Giraut, ha recordat que un dels objectius d'aquest mandat era contribuir a impulsar les empreses gironines, sobretot perquè tinguin més presència al mercat exterior.

L'objectiu és que arreu s'identifiquin els productes genuïns gironins i que siguin sinònim de qualitat. Així, el Consell preveu anar de bracet amb la Cambra de Comerç i amb els empresaris gironins per impulsar actuacions de màrqueting de productes gironins.

Un dels primers objectius és crear una marca de producte empresarial gironí. Segons ha explicat Giraut, preveuen crear dos segells diferents; un per a productes més industrials i un altre per als més artesanals i tots aplegats sota la marca global que garanteixi que és un producte d'empresa gironina.

En un principi, la intenció és començar a desenvolupar el projecte amb el sector agroalimentari però esperen poder-lo ampliar ràpidament a altres sectors punters per a l'economia gironina, com ara la indústria metal·lúrgica. Quedaran fora les iniciatives turístiques perquè és un sector ja cobert a través del Patronat de Turisme.

Aquest projecte està adscrit al Diplab, el nou organisme creat per la Diputació de Girona i que vol impulsar l'activitat econòmica, la recerca i el coneixement. El Diplab té com a altres eixos principals l'elaboració i estudi de diferents índexs econòmics per tal que les empreses disposin d'informació actual i acurada del territori i les potencialitats del mateix i que aquesta informació els ajudi a prendre decisions estratègiques.