Arriben les Festes del Tura d'Olot amb The Tyets com a caps de cartell

Consulta aquí tota la programació de les festes de la capital de la Garrotxa

El conegut tema ‘Coti x Coti’ sonarà el proper 6 de setembre al Firal d’Olot. The Tyets actuaran la primera nit de Festes del Tura en un dels concerts més destacats de la programació d’aquest any.

Al 2022 ja van participar de la Festa Major d’Olot i aquest any repeteixen com a cap de cartell. Abans de l’actuació de The Tyets i també a l’escenari principal de Festes, hi pujarà Ginestà, una de les formacions joves del pop català que ja ha aconseguit èxits que formen part del cançoner popular català.

Gertrudis, Lildami, 31 FAM i seran altres dels concerts d’aquestes Festes a les que també actuaran Ebri Knight, Pelukass, Miquel del Roig, Santa Mandra o Pol Ferrés. Altres propostes musicals d’aquest any són Bia Ferreira -l’artista internacional brasilera que està de gira per Europa-, La Otra, Riders of the Canyon o Reyko que, amb “Spinning Over You”, ha superat els trenta milions de reproduccions a Spotify i són autors de cançons de bandes sonores de sèries com “Toy boy” o “La casa de las flores”.

Enguany, el Firal, la Plaça Major i la Plaça Campdemàs es consoliden com els escenaris de les Festes, juntament amb el passeig de la Muralla.

Com és habitual, la cercavila pel centre d’Olot obrirà les Festes del Tura el dimecres 6 de setembre a tres quarts de sis de la tarda; quan s’obriran les portes de l’Hospici amb vuit noves figures. A més d’aquesta novetat, ja són 40 les entitats i els barris que participen a la cercavila.

Les activitats relacionades amb la faràndula seran, un any més, protagonistes de les Festes i dirigides al públic familiar, com també ho són el concert del Rock per Xics, Gatzara, l’espectacle d’en Pep Puigdemont o el taller de malabars.

El vermut cantat de l’AOAPiX és una altra de les novetats de la programació que compta amb activitats tan esperades i concorregudes com l’encierru de Marrans, el campionat mundial de pedra, paper i tisora, la Batalla de les Flors o la Norantada. Marrinxos deixen de fer la batalla de l’aigua i de l’escuma per sensibilitat mediambiental i organitzen el Ball dels 4 quarts, una activitat de música i xerinola a la plaça de l’U d’octubre.

Paral·lelament, cal destacar que enguany caldrà disposar d’entrada per assistir a l’espectacle final del correfoc. Aquest canvi s’ha realitzat per garantir un millor accés a la plaça de braus d’acord amb l’aforament del recinte, on caldrà entrada per poder veure l’espectacle que ha preparat el Pim Pam Pum Foc.

El dimarts 29 d’agost a les deu del matí es podran començar a reservar les entrades per a l’espectacle ‘Burdinola’ que es podran obtenir gratuïtament a la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot www.olot.cat.

Per Festes, la Principal d’Olot celebra el seu 125è aniversari. El divendres 8 de setembre a les 21.30h a la Plaça Major tindrà lloc un acte de commemoració amb una sorpresa Gegant. Els balls de saló al Torín, les havaneres i el concert i el ball de Festa Major amb l’Orquestra Montgrins també formen part de la programació de les Festes del Tura 2023, que obrirà, després de la cercavila i l’ofici, el pregó del Club Hoquei Olot.

Coincidint amb el 40è aniversari, el Club Hoquei Olot serà l’encarregat de pronunciar el pregó de les Festes. Pels èxits aconseguits i la trajectòria del club, i també com a reconeixement a les entitats de la ciutat, el Hoquei obrirà oficialment les Festes el dimecres 6 de setembre a les 9 h del vespre des del balcó de l’Ajuntament d’Olot. Les activitats continuaran fins al diumenge 10 de setembre i finalitzaran amb l’espectacle pirotècnic i el ball de les espelmes.

Des d’aquest dimarts, podeu consultar la programació al web de l’Ajuntament d’Olot. El programa d’actes també es comença a repartir a tots els habitatges de la ciutat. S’han editat 20.000 exemplars del programa que té versió de butxaca i, com a imatge, el cartell creat per l’Elies Plana. Un cavallet és el protagonista del cartell de Festes d’aquest any que es pot recollir a Can Trincheria i a l’Oficina de Turisme.