L'Ajuntament de Girona restringeix l'accés al massís de les Gavarres pel risc d'incendi

El consistori activa en fase d'alerta els plans d'emergència municipals de la ciutat per la calor

L’Ajuntament de Girona ha activat avui els plans d’emergència municipals en fase d’alerta per calor intensa diürna i nocturna i per perill extrem d’incendis forestals. Una de les principals mesures d’aquest acord és la restricció de l’accés al massís de les Gavarres.

El consistori ha pres aquesta decisió després que la Generalitat de Catalunya tingui activat, en fase d’alerta, el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) i el Pla Especial d’Emergències per Incendis Forestals de Catalunya (INFOCAT) i hagi limitat la circulació per l’entorn natural de les Gavarres.

D’aquesta manera, està prohibit accedir a peu o en qualsevol tipus de vehicle a les zones forestals del massís de les Gavarres del terme municipal de Girona, excepte les persones residents.

Tampoc es pot encendre foc a l’aire lliure o llençar coets, petards i qualsevol objecte susceptible d’originar incendis. Així mateix, no es pot utilitzar maquinària al costat de zones verdes que tingui un funcionament que generi deflagració, espurnes o descàrregues elèctriques. També es restringeix l’ús de bufadors o serres radials a prop de zones forestals.

D’altra banda, se suspenen totes les activitats de lleure que tinguin lloc en un entorn natural, així com les acampades i les rutes esportives. També es cancel·len totes aquelles activitats que es facin a la via pública, entre les 11 i les 18 h, i que no comptin amb cap tipus de protecció solar, excepte les activitats aquàtiques.

A més, des de la Policia Municipal de Girona, i juntament amb l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Girona, es duran a terme tasques de vigilància i prevenció d’incendis forestals a la ciutat.