Desallotgen una casa ocupada a Arbúcies que comptava amb 23 persones al seu interior

A l'habitatge s'hi feien obres il·legals i els veïns s'havien queixat per les molèsties que generaven

L'Ajuntament d’Arbúcies (Selva) ha desallotjat un habitatge amb sobreocupació i n'atura les obres il·legals que s’hi estaven realitzant. Es tracta de Can Samora, una casa que estava ocupada per a 23 persones de forma irregular.

'actuació coordinada entre la Policia Local, la Regidoria d'Habitatge, Urbanisme i Ciutadania ha permès regularitzar la situació de l'edifici situat al barri del Castell.

Després de detectar unes obres il·legals dins l'habitatge, tècnics municipals, regidors i Policia Local es van personar en el lloc del fets. La inspecció urbanística va permetre, a banda de constatar la realització de reformes sense la llicència d’obres corresponent, que s’estava produint una situació de sobreocupació i que estava causant molèsties als veïns de la zona.

A més, s’incomplien diverses normatives. Pel que fa a la sobreocupació, a la casa hi vivien 23 persones, mentre que a la cèdula d’habitabilitat permet que n’hi resideixin cinc com a màxim.

Segons expliquen des del consistori, de manera àgil i coordinada, es van incoar dos expedients: Un de sancionador, per les obres sense llicència municipal, que pot suposar una multa coercitiva per la propietat d'entre 3.000 a 6.000 euros i un altre d’informatiu, a l'atenció del ministeri fiscal per a unes suposades irregularitats administratives relacionades amb un cas de presumpte tràfic de persones. La propietat ha estat informada en tot moment de les gestions fetes.

Fonts municipals assenyalen que els controls s'aniran intensificat en diferents indrets per tal d'exigir a propietaris i llogaters que compleixin la llei. I conclouen que en aquesta finca, la situació ha quedat "absolutament regularitzada" i les molèsties als veïns, que provocaven problemes de convivència, "han desaparegut”.