Bisbal clou un Cap Roig que ha crescut un 1% respecte l'edició del 2022

En xifres representa 100 persones més de mitjana en cada concert

El cantant d'Almeria, David Bisbal, ha tancat aquest dissabte a la nit el festival de Cap Roig exhaurint totes les entrades. Ho ha fet amb un concert que forma part de la seva gira 'Me siento vivo' en el que ha estrenat quatre cançons de l'àlbum ('Ajedrez', 'Ay ay ay', 'Tengo roto el corazón' i 'Me siento vivo') que publicarà al setembre.

Com és habitual, Bisbal ha connectat amb el públic amb una posada en escena enèrgica i carregada de clàssics com 'Mi princesa', 'Bulería' o 'Ave María'. El director del festival i president del grup Clipper's, Juli Guiu, ha qualificat la venda d'entrades d'aquesta 23a edició d'"èxit rotund". Segons dades de l'organització, se n'han venut gairebé 54.000 que representen el 94% de les disponibles.

David Bisbal ha començat la seva actuació aquest dissabte passades les deu de la nit amb 'Ajedrez', una de les cançons que inclourà el nou àlbum que publicarà al setembre i que duu el mateix nom que la gira que l'ha portat al Cap Roig: 'Me siento vivo'. A l'arrencada l'han seguit temes com 'Lloraré las penas', 'Camina y ven' o 'No amanece'.

El públic s'ha mostrat connectat amb l'artista de principi a fi i no ha parat de ballar els gairebé trenta temes de les prop de dues hores de concert que ha ofert Bisbal a Calella de Palafrugell (Baix Empordà).

Amb cinc músics acompanyant-lo damunt l'escenari i una posada en escena austera (amb pantalles led que projectaven l'artista i quadrets de colors), el cantant que va saltar a la fama gràcies al programa televisiu d'Operación Triumfo no ha parat de fer girs i remenar els malucs durant el concert. I, com és habitual, el d'Almeria ha volgut tancat l'espectacle amb els seus grans hits: 'Corazón latino', 'Bulería' i 'Ave maría'.

94% de les entrades venudes

La programació d'enguany, de la que segons l'organització s'han venut el 94% de les entrades disponibles, ha inclòs 23 actuacions entre les quals el públic ha pogut veure Ara Malikian, Els Amics de les Arts, Mika o Joan Dausà. El director del festival, Juli Guiu, ha admès que repeteixen artistes entre edicions, però considera que l'espectacle que ofereixen "és únic perquè l'espai és únic".

En xifres això significa que mentre el 2022, que es van registrar 43.200 espectadors amb 19 concerts, enguany s'ha arribat als 54.000 amb 23 espectacles, el que significa que s'ha incrementat en poc més de 100 assistents de mitjana cada nit (+1% de públic).

La 23a edició va començar el 14 de juliol amb el concert de Rod Steward i ha acabat aquest dissabte 19 d'agost amb David Bisbal.  Guiu ha desvelat que ja tenen alguns dels artistes de la pròxima edició, està convençut que "cada any, el festival és millor".

Cap Roig solidari

El Cap Roig ha tornat a comptar enguany en la seva programació amb una nit solidària. Una part de la recaptació de l'espectacle de Vanesa Martin es destinarà a un projecte de l'Associació POTS, entitat sense ànim de lucre que treballa amb l'objectiu de crear i impulsar projectes d'activitat física, esport i oci per a col·lectius en risc d'exclusió social del Baix Empordà i de la província de Girona.

Concretament, la recaptació del concert es dedicarà a potenciar la sala d'estimulació sensorial de l'Espai POTS a Sant Antoni de Calonge (Baix Empordà), el centre polivalent de l'associació en el qual es duen a terme sessions individuals i en grup entorn de la salut física i emocional. L'objectiu és invertir en l'equipament de la sala multisensorial per a convertir-la en un entorn totalment immersiu i adaptat a tots els usuaris.

En aquesta edició també s'ha dut a terme el Cap Roig Mini, la iniciativa de programació infantil i familiar del festival. Enguany s'han ofert dos espectacles: el concert de Dàmaris Gelabert i 'De Simba a Kiara, el tribut al Rei Lleó', un dels millors espectacles infantils en català que poden veure's sobre els escenaris.