El projecte Tourdera s'amplia per a impulsar l'economia local

Des d'ara el director d'empreses s'han inclòs al web

Des de fa uns anys, el Consell Comarcal de la Selva, en col·laboració amb 18 ajuntaments de la conca de la Tordera, coordina desenvolupant el projecte Tourdera, també conegut com la Ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies.

El projecte Tourdera, que neix amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament territorial dels municipis participants, consisteix en una ruta, per fer a peu o en bicicleta, que ressegueix els cursos fluvials de la Tordera i de la riera d’Arbúcies. Amb aquesta, s’aconsegueix un moviment de visitants pel territori que fan la ruta, que al final acaben incidint en economies locals dels municipis: restauració, pernoctacions, guiatges, lloguers, comerços locals, entre d'altres.

Una de les actuacions que s’ha dut a terme aquest any en el marc d’aquest projecte és la incorporació d’un directori d’empreses al web del projecte per tal que els usuaris que vulguin puguin preparar la ruta puguin preveure els llocs on pernoctaran, dinaran o llogaran les bicicletes. Qualsevol empresa dels municipis participants en aquest projecte hi pot participar, facilitant les dades necessàries i el consentiment per publicar-les.

A grans trets, el projecte Tourdera pretén ajudar en la dinamització dels municipis interiors, que per si sols tenen poca capacitat d’atracció de visitants, però alhora també cerca complementar l’oferta dels municipis litorals, que ja reben per si sols molts visitants, però que necessiten diversificar la seva oferta per ser més atractius.