Detinguts quatre lladres de fertilitzant

Agents dels mossos fora de servei van detectar els lladres i els van acabar arrestant

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 12 de juny quatre joves -dos d'ells menors d'edat- per robar a un centre de jardineria a l'Escala (Alt Empordà). Agents fora de servei van veure unes persones saltant la tanca de l'establiment i van acostar-s'hi. Els nois, en veure's sorpresos, van sortir corrents.

Tres d'ells van marxar traginant un carretó carregat de sacs de fertilitzant i el quart va fugir en cotxe. Els agents van interceptar els joves que van marxar corrents i poc després, un altre agent va localitzar el vehicle escàpol. Tots quatre van acabar arrestats. La policia tenia coneixement que darrerament hi havia hagut més robatoris similars en aquest centre de jardineria. Entre els detinguts hi ha dos menors d'edat i dos joves de 18 i 20 anys, ambdós de nacionalitat marroquina. Un d'ells és veí de l'Escala i l'altre no té domicili conegut. Se'ls acusa de ser autors d'un robatori amb força a un centre de jardineria de l'Escala.

Els fets van tenir lloc el 12 de juny a dos quarts d'onze de la nit quan uns agents, fora de servei, van observar quatre nois saltant la tanca de dos metres d'un centre de jardineria del municipi. Els policies van veure com els joves sostreien sacs de l'interior de l'establiment i els carregaven un carretó de dues rodes.

Quan els joves van ser sorpresos pels agents, van sortir corrents. Tres d'ells van fugir traginant el carretó i el quart va marxar del lloc dels fets amb cotxe. Els mossos van interceptar la fugida dels tres joves amb el carretó, es van acreditar com a policies i van identificar i detenir als joves.

Un altre agent va localitzar el vehicle escàpol en un carrer pròxim a l'establiment. Llavors, va aturar el vehicle i, també acreditant-se com agent de l'autoritat, va detenir el conductor del turisme. Els joves havien sostret en total nou sacs de fertilitzant que transportaven amb el carretó de dues rodes.

Els agents van observar com la tanca perimetral del centre de jardineria presentava desperfectes i, a més, tenien coneixement que darrerament s'havien produït altres robatoris en el mateix establiment amb el mateix modus operandi.

Els detinguts, un d'ells amb antecedents, van passar a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Figueres. D'altra banda, els menors -que van ser lliurats als seus tutors- seran citats properament per presentar-se davant de la Fiscalia de Menors.