El festival Jardins de Cap Roig homenatja la saga d'El Rei Lleó

L'espectacle familiar 'De Simba a Kiara' uneix cançons en català de les pel·lícules amb coreografies

Hi ha pel·lícules i cançons que han passat a la història, i de fet 'El Rei Lleó' uneix els dos ingredients. Han passat gairebé 30 anys d'ençà que la factoria Disney va omplir les sales de cinema i l'imaginari de petits i grans amb Simba, Mufasa, Sarabi, Nala, Timón, Pumba, el malvat Scar i les hienes.

La història del lleó que es retroba a ell mateix i ocupa el seu lloc al cicle de la vida va donar peu a una saga de dues pel·lícules més. I va introduir nous personatges, com Kiara, Kovu, Zira, Nuka o Vitani. I de les pantalles el fenomen es va traslladar als escenaris. Primer, amb el musical 'El Rei Lleó', que ja porta més de deu anys en cartellera a Madrid; i després, amb aquest particular homenatge-tribut a les cançons de les pel·lícules que ja han vist més de 500.000 espectadors.

La versió d'aquest 2023, que porta el segell d'Onbeat, ha estat l'espectacle familiar d'aquesta edició del festival de Cap Roig. No és un musical, però sí una comèdia musical. Un concert que endinsa el públic dins la sabana africana, on els personatges icònics del clàssic de Disney canten els temes de les diferents pel·lícules (alguns dels quals, és el primer cop que es porten dalt d'un escenari).

La música es combina amb una escenografia austera. Tot just un sol a l'ocàs, fulles per simbolitzar la sabana i la mítica roca del rei. Una sobrietat potser per realçar l'atracció principal d'aquest tribut-homenatge: l'adaptació de les diferents cançons i la versió en català d'aquells temes ja icònics creats per Elton John i Tim Rice sota la batuta de Hans Zimmer.

Cançons com 'El cercle vital, 'No puc esperar a ser rei' o el cèlebre 'Hakuna Matata' s'intercalen altres temes de les pel·lícules. I també, en una clicada d'ullet als pares, amb una particular versió d'aquella 'Fiesta pagana' del Mago de Oz.

L'espectacle és, de fet, una oportunitat per veure com s'han traduït temes icònics d'aquell èxit Disney del 1994. Un exemple: "Hakuna Matata, és molt fàcil de dir / Hakuna Matata, sigues ben feliç / Cap problema no ha de fer-te patir / El millor remei al teu servei".  

A Cap Roig, en una Costa Brava que aquesta nit s'ha transportat a l'Àfrica, les cançons han compartit protagonisme amb les coreografies, marcades per l'esclat de color dels vestits i una girafa de 3 metres.

Els cantants i quatre ballarins han anat interpretant els temes de la saga d'El Rei Lleó -les pel·lícules 1,2 i 3- intercalant-se amb els dos mestres de cerimònies, en Dilla i la Flor. Un esquirol golafre i un tucan que han anat relatant la història de Simba, han interpretat alguns dels temes i han interactuat amb el públic que seguia l'espectacle.

Cap Roig enfila la recta final

Amb 'De Simba a Kiara, el tribut al Rei Lleó', el festival de Cap Roig enfila la recta final. El certamen, un dels degans de la Costa Brava, rebrà demà la cantant Vanesa Martín, que hi presentarà el seu vuitè disc 'Placeres y pecados'. Divendres serà el torn del tenor Juan Diego Flórez, i dissabte el concert de l'incombustible David Bisbal clausurarà l'edició d'aquest 2023.