Fisersa inicia etapa amb la 'transparència administrativa' com a principal repte

Manel Toro aposta per deixar enrere "una situació històricament heretada de malentesos"

Fisersa, l'empresa municipal de Figueres encarregada del tractament i subministrament d'aigua potable entre d'altres serveis, inicia una nova etapa amb la voluntat de seguir sent "eficaç i eficient" en el servei, i "transparent" en la gestió. Així ho ha assegurat el regidor a l'Ajuntament de Figueres i conseller delegat de Fisersa, Manel Toro, que ha apostat per deixar enrere "una situació històrica heretada de malentesos".

Per aconseguir-ho, Manel Toro, s'ha compromès a consultar amb l'interventor municipal qualsevol actuació de Fisersa per evitar que en un futur es reprodueixin polèmiques com la denúncia presentada la setmana passada pel grup municipal del PP contra la gestió de l'empresa municipal. En aquesta nova etapa, l'Ajuntament de Figueres vol que Fisersa continuï sent "una empresa eficaç i eficient amb resultats plenament satisfactoris" més enllà, ha puntualitzat el regidor, Manel Toro, "de les legítimes discrepàncies".

Així, Toro, per evitar el cúmul de "malentesos heretats" s'ha compromès a que la gestió de l'empresa municipal es faci de la mà de l'interventor municipal per corregir de manera immediata els "errors que es puguin donar en els expedients".

Per tot això, i segons ha explicat l'alcaldessa de la ciutat, Marta Felip, la nova etapa es concretarà en un nou consell d'administració "més professionalitzat" on el consistori hi tindrà una representació màxima de quatre regidors i on Manel Toro passa a ser el nou conseller delegat. D'aquesta manera, l'anterior conseller delegat, i també antic gerent, abandona les seves funcions.

Pel que fa a la "situació heretada", Manel Toro ha puntualitzat que els informes de l'interventor municipal on s'apuntava que "algunes prestacions no estaven ben resoltes" es remunten a l'any 2002 i successius, però que en el de l'any 2012 ja no es va destacar cap mena d'objecció en la línia que s'ha marcat el nou consell d'administració "de ser administrativament impecable".

Manel Toro també ha destacat la voluntat "supramunicipal" que té "la nova Fisersa". I és que a banda de Vilafant, que el passat 1 de gener va entrar a formar part de la societat, Toro ha avançat que alguns municipis de l'entorn de Figueres estan seriosament interessats en què Fisersa assumeixi la gestió de la prestació dels serveis públics de proveïment d'aigües, clavegueram, sanejament i depuració d'aigües. En aquest sentit, Toro, que no ha precisat cap nom, ha apuntat que un mes enrere es va reunir amb diversos d'aquests municipis interessats.

Toro també s'ha referit a la denúncia presentada pel grup municipal del PP la setmana passada contra la gestió de Fisersa. En aquest sentit, el conseller delegat de l'empresa municipal, ha recordat que la denúncia presentada a l'Oficina Antifrau "té un antecedent"amb la presentada a la Fiscalia que no va veure "cap mena d'objecció penal" a la gestió de l'empresa. És per això que Toro ha qualificat l'acció del PP d'"intent de repetir el partit" quan ja hi havia una declaració judicial sobre aquest tema en concret.