Wilco, Jesus i Nels Cline rubriquen una nit rodona a Porta Ferrada

La banda de Chicago va repassar els seus grans èxits

Els membres de Wilco van oferir ahir a la nit un concert de gairebé dues hores al Guíxols Arena del Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) davant un públic entregat que no va parar de cantar a ple pulmó la vintena de temes que la banda de Chicago va oferir.

El grup liderat per Jeff Tweedy però, no va permetre als seguidors escoltar res del nou àlbum (Cousin) que s'estrenarà el mes vinent, malgrat ja ha aparegut publicat el primer single que porta per nom 'Evicted'.

No obstant, els presents -que no van acabar d'omplir el recinte-, no els va semblar importar gens ni mica. 'Hummingbird', 'Misunderstood', 'Jesus ETC', 'California Stars', If I ever was a child', van fer embogir a un respectable que va aguantar dempeus estoicament sense perdre el ritme ni les forces.

Amb tot, l'estrella de la nit va ser el retorn de Nels Cline a la guitarra, després de perdre's la gira de fa un any per motius de salut. El nord-americà va fer embadalir al públic amb els seus riffs i puntejats de guitarra, sobretot a 'Impossible Germany' marcant-se un solo de gairebé cinc minuts que va arrencar crits, xiulets i aplaudiments a parts iguals entre tots els seguidors que ahir eren al Guíxols Arena.

Wilco va tancar així la seva primera i única actuació enguany a terres catalanes, esdevenint ja un habitual a terres gironines on té un gran nombre de seguidors. La banda aterra demà a Marbella al festival Starlite on seguirà amb la gira europea que finalitza el 9 de setembre a Irlanda.