Mor un turista en caure daltabaix d'un penya-segat de 30 metres a Tossa de Mar

L'home va saltar una tanca per a fer una fotografia i va relliscar

Un turista ha mort després de precipitar-se daltabaix d'un penya-segat a Tossa de Mar (Selva) quan volia fer una fotografia.

La víctima mortal és un francès de més de 30 anys que es trobava de vacances per la zona amb la família. L'avís de l'accident es va rebre aquest dissabte poc després de tres quarts de dotze de la nit. Segons sembla, el turista va traspassar una tanca amb la intenció de fer una fotografia, va relliscar i va caure al buit des d'una altura d'entre 30 i 35 metres.

El succés va mobilitzar efectius dels Mossos d'Esquadra, de la Policia Local, del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), dels Bombers i de Salvament Marítim. Els Bombers, que van enviar set dotacions a la zona, van activar unitats del GRAE -tant la terrestre com la subaquàtica- per poder rescatar la víctima, que havia caigut en una zona de difícil accés a prop de les escales que des de dalt del penya-segat baixen fins a la cala.

Després d'accedir al lloc on era el turista, que es trobava inconscient però respirava, els GRAE van rescatar-lo fent un gruatge amb l'helicòpter nocturn de Salvament Marítim.

El rescat es va fer ja entrada la matinada, cap a quarts de tres de la nit. La víctima va ingressar a l'hospital Josep Trueta de Girona, però arran de la gravetat de les ferides va acabar morint.  

Els Mossos d'Esquadra, que van obrir una investigació per aclarir les circumstàncies del succés, han conclòs que es tracta d'una mort accidental.