Tossa de Mar estalvia 1.102 m3 d'aigua fins al juny aplicant mesures d'estalvi

Han eliminat les dutxes a les platges entre d'altres mesures

L'Ajuntament de Tossa de Mar (Selva) ha anunciat que ha procedit a implementar un conjunt d'accions destinades a reduir el consum d'aigua municipal.

Les mesures preses han permès fins al mes de juny registrar un estalvi d'aigua potable de 1.102 m3 respecte el mateix període de 2022, d’acord amb la informació que es disposa dels comptadors de les dutxes de les platges del nucli i dels principals punts de reg.

Aquesta reducció ha contribuït a mantenir els consum municipals dins dels límits establerts per l'Agència Catalana de l'Aigua.

En concret, les mesures aplicades són diverses, com ara l'absència de dutxes a les platges; l'anul·lació del reg amb aigua potable a les zones verdes emprant-ne de regenerada a través de cisternes; s'ha eliminat la neteja de carrers amb mànegues d'aigua potable i s'ha continuat amb l'aposta per substituir els urinaris dels banys públics per altres sense aigua.

L'Ajuntament diu ser conscient de les dificultats i contratemps que  algunes d’aquestes restriccions han provocat i és per això que ha volgut agrair a la ciutadania i l'empresariat local la comprensió davant aquesta situació i, al mateix temps, celebrar els esforços realitzats per a reduir al màxim els consums d'aigua potable.