Jorge Drexler conquista el públic del Porta Ferrada

El cantautor torna a Girona setze mesos després d'arrencar la gira

Tot i el vent i algun núvol amenaçador, el temps ha respectat la cita de Jorge Drexler amb el públic del Festival de la Porta Ferrada, a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). El cantautor uruguaià ha pujat a l'escenari del Guíxols Arena quan passava un quart d'onze de la nit.

El concert ha arrencat amb un vídeo on sonaven reflexions filosòfiques que giraven a l'entorn de l'amor. Un preàmbul que l'artista ha utilitzat per introduir el seu primer tema: 'El plan maestro', que forma part de l'últim disc.

I de seguida s'ha atrevit amb alguns passos de ball ràpids i enèrgics, que transmetien bona energia entre les cadires del Guíxols Arena. En el segon tema, el cantant ha agafat la guitarra per cantar 'Deseo' mentre el públic cada vegada s'encomanava més de bones vibracions.

Més enllà de repassar els temes de l'últim disc, l'urguaià ha aprofitat la cita a la Costa Brava per repassar alguns dels temes més coneguts de la seva trajectòria. De fet, de les divuit cançons que han format el repertori d'aquest diumenge a la nit, només cinc temes eren de l'últim disc publicat el 2022. La resta, són temes coneguts que han marcat els més de 30 anys de trajectòria musical que acumula Jorge Drexler.

El cantautor ja havia presentat el disc 'Tinta y Tiempo' a la primavera de l'any passat, en el festival Strenes. Per això ha aprofitat per renovar part del repertori incloent-hi altres cançons destacades de la seva carrera.

El que sí que ha estrenat en aquesta visita a la Costa Brava respecte a la primavera passada és la banda que l'acompanya. Meritxell Nedderman als teclats, Borja Barrueta a la bateria, Javier Calequi a la guitarra i Carlos Campi al baix són els nous companys de viatge de l'uruguaià.

Tretze Grammy

Recentment l'artista ha estat premiat amb 7 premis Latin Grammy, cinc d'ells per aquest darrer disc. Aquests se sumen als altres 6 guardons que ja tenia dels Latin Grammy.

El 2005 va aconseguir un Oscar per 'Al otro lado del río' com a Millor cançó original, essent el primer tema en llengua no anglesa que aconseguia el premi. El 2011 va sumar un Goya i també compta amb un Biznaga de Plata en el seu palmarès.

Gira pels Estats Units

L'actuació de Drexler al Porta Ferrada no és la primera que fa a l'Estat en aquesta gira. De fet, l'1 de juliol ja va participar en el Vida Festival de Vilanova i la Geltrú.

Entremig, però, el cantautor ha passat per diverses ciutats dels Estats Units com ara Austin, Los Angeles o Nova York. Amb la parada a Sant Feliu de Guíxols, el músic fa una parada en la seva gira, que reprendrà al setembre a Saragossa.