Colera formarà part d'un projecte europeu per a municipis turístics afectats per grans incendis

Al setembre responsables de Suïssa, Suècia i França que visitaran la zona

El municipi de Colera (Alt Empordà) participarà en un projecte europeu que preveu donar ajudes econòmiques a localitats turístiques que han patit un gran incendi.

L'Ajuntament de Colera ho ha anunciat a través de les xarxes socials, però l'alcalde ha assegurat a que no es podien donar més detalls fins a principis del mes vinent. De fet, al setembre Colera rebrà la visita de responsables del projecte de Suïssa, França i Suècia.

Una vegada visitin el municipi i la zona afectada per l'incendi estudiaran les propostes d'ajudes. La inclusió del poble empordanès en el projecte europeu arriba després de les peticions de l'equip de govern a la Diputació de Girona per compensar les pèrdues ocasionades.

El divendres de la setmana passada es va originar un incendi entre Portbou i Colera que va créixer ràpidament empès per la tramuntana i la sequera. A més, el fort vent impedia que els mitjans aeris dels bombers poguessin actuar i això dificultava les tasques d'extinció.

Tres dies més tard els Bombers ja donaven el foc per controlat i finalment el dimarts al migdia es va extingir. Al llarg dels quatre dies de foc, les flames van cremar 573 hectàrees, 387 de les quals a Colera i 185 a Portbou.