Tres detinguts a Figueres i 41 dones alliberades que eren explotades sexualment

Portaven a les víctimes a pisos de cites de França i les traslladaven al cap de pocs dies a altres ciutats

La Policia Nacional, juntament amb les policies de França, Itàlia i a la República Dominicana, han desmantellat una organització de proxenetes i han alliberat 41 dones que eren explotades sexualment en pisos de cites de França.

Les cites es gestionaven des de dos 'call center' ubicats a Figueres i Itàlia des d'on els integrants de la xarxa simulaven ser les dones que proporcionarien els serveis sexuals i concertaven les trobades amb els clients. Les víctimes eren traslladades als pisos i al cap de pocs dies les duien a diferents ciutats per impedir que poguessin establir vincles i dificultar la seves detecció.

La policia ha detingut deu persones, tres de les quals a Figueres, quatre a França, una a Itàlia i dues a la República Dominicana pels delictes de tràfic d'essers humans amb finalitats d'explotació sexual, pertinença a organització criminal i delictes de prostitució i blanqueig de capitals.

L'entramat tenia dues bases logístiques, anomenades 'call center', a Figueres i al municipi italià de Rho. Des d'aquí, els membres de la banda publicaven anuncis sexuals, gestionaven les trucades dels clients, establien les cites sexuals, les reserves dels bitllets de tren per als desplaçaments de les víctimes, els apartaments en els que s'exercia la prostitució i la comptabilitat de l'activitat il·legal.

Posteriorment, van establir una tercera seu logística a la República Dominicana des d'on gestionaven els anuncies de prostitució en pàgines web, les trucades a clients i el desplaçament de les víctimes a les noves ciutats, que feien cada pocs dies seguint el model de 'sex –tour'.

Aquest sistema es basa en una forma de turisme amb la finalitat de mantenir relacions sexuals amb persones que exerceixen la prostitució. La freqüència dels viatges impedia a les víctimes establir qualsevol tipus de vincle a les ciutats on eren traslladades i, a més, dificultaven la detecció de l'activitat criminal.

Els clients, al seu torn, crien que durant les trucades parlaven amb les víctimes però, en realitat, estaven gestionades des del 'call center' i els implicats no donaven opció a les víctimes sobre el servei social que oferirien i sota quines condicions.

Els integrants de l'entramat, a més, recaptaven els diners que obtenien les víctimes i es desplaçaven a França per recollir l'efectiu, que també es feia a través de transferències. Des de França, es tornava a remetre a República Dominicana.

L'operació va començar arran del descobriment d'anuncis de serveis sexuals en pàgines web franceses gestionades des d'Espanya. La organització comptava amb implicats a França que facilitaven les habitacions on explotaven les dones. Els propietaris dels immobles on eren traslladades sabien que s'hi exercia la prostitució i, fins i tot, participaven en la publicitat dels serveis sexuals.

Més de 70.000 euros, mòbils i cotxes d'alta gamma

En la investigació, hi ha participat Policia Nacional, la Policia Nacional francesa, agents italians i de la Procuradoria Especialitzada en tràfic de persones a la República Dominicana.

A banda de les detencions, s'han fet 20 entrades i registres, tres a Figueres, 14 a França, dos a Itàlia i un a República Dominicana. A més, s'han intervingut dos vehicles d'alta gamma, més de 70.000 euros en efectiu, 100 telèfons mòbils, joies, rellotges i documentació relacionada amb la investigació.