Fecasarm demana coordinació entre l'oci nocturn i la Guàrdia Urbana de Figueres

El president de l'entitat convida l'alcalde a sumar-se al Pacte per la Convivència Nocturna

La patronal de l'oci nocturn Fecasarm ha demanat a l'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) que hi hagi més coordinació entre els locals i la Guàrdia Urbana del municipi. Així ho ha explicat el president de l'entitat, Joaquim Boadas, a l'alcalde Jordi Masquef en una trobada que s'ha fet al consistori figuerenc.

Boadas creu que cal més coordinació per evitar incidents. Per la seva banda, l'inspector en cap del cos policial ha recordat que sempre que poden situen una patrulla estàtica a la plaça del Sol a l'hora del tancament per evitar aldarulls.

A més, també hi ha un cotxe que patrulla per les principals zones d'oci nocturn. Boadas ha demanat a Masquef que Figueres se sumi al Pacte per la Convivència Nocturna.

Aquest pacte signat entre la Fecasarm i l'Associació Catalana Contra la Contaminació Acústica defensa resoldre problemes que puguin existir entre veïns i locals de manera ràpida i eficient amb una taula de mediació entre les dues parts, presidida per l'ajuntament. A dia d'avui ja s'hi han adherit els municipis de Sitges, Girona, Blanes i Platja d'Aro.

Per altra banda, patronal i ajuntament van coincidir en la necessitat de fer campanyes de conscienciació per fomentar la convivència i fomentar un model d'oci nocturn de qualitat.