Detinguda una cuidadora per robar i vendre les joies d’una nonagenària a Girona

Va portar les joies en un establiment de compravenda d’or de la ciutat

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Girona van detenir el dia 7 d’agost una dona de 29 anys, com a presumpta autora d’un delicte de furt.

L’1 d’agost, durant la introducció de les dades dels contractes de compravenda i empenyoraments dels comerços de Girona a la base de dades policials, una agent es va adonar que hi havia quatre contractes de compravenda d’un establiment de la població a nom de la mateixa venedora dels dies 17 al 20 de juliol.

Aquestes joies tenien la particularitat que tenien el mateix nom inscrit a tres joies i no coincidia en absolut amb el nom de la venedora. Això va alertar l’agent que ràpidament va informar la Policia de Proximitat perquè fes gestions amb l’establiment.

Gràcies a una investigació, els agents van tenir coneixement que la venedora cuidava una dona gran al centre de la mateixa ciutat. Els mossos van esbrinar l’adreça exacta i van contactar amb els fills de la nonagenària que els van informar que darrerament trobaven a faltar joies i diners.

Els agents van mostrar les fotografies de les joies i els fills les van reconèixer sense cap mena de dubte. L’establiment de compravenda va facilitar als agents fins a quatre contractes de compra de joies a la mateixa venedora per valor de fins a 1.730 euros.

La investigació continua oberta per esbrinar l’origen de la resta de joies i no es descarta que estigui relacionada amb altres fets delictius. La detinguda, sense antecedents, haurà de comparèixer davant el Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Girona quan sigui requerida.