La Bisbal destina 416.000 euros al pla de xoc de neteja

S'actuarà carrer per carrer entre l'octubre d'aquest any i el març del 2024

L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà (Baix Empordà) ha anunciat que al llarg del pla de xoc es demanarà als veïns que no aparquin els cotxes en els carrers on s'actuï.

El govern local ha anunciat que preveu comunicar els carrers afectats amb antelació als veïns i la idea és que els operaris trobin els carrers completament lliures per actuar-hi. D'aquesta manera es preveu eliminar tota la brutícia que hi hagi a la vorera i la calçada.

Aprofitant l'actuació es repararan els panots de les voreres que estiguin malmesos, es canviaran les senyals deteriorades i es repintaran les vies a on faci falta. A més, els passos de vianants més transitats es repintaran de color vermell per millorar la seguretat. També s'aprofitarà per fer millores puntuals en l'enllumenat i s'afegiran bancs i papereres.

Dins del pla de xoc es preveu fer una primera ronda d'asfaltatge que s'anirà completant els propers anys del mandat amb un pla plurianual. Aprofitant que hi ha les màquines d'asfaltatge s'instal·laran reductors de velocitat en diversos punts del municipi.

Aquest pla de xoc, que executaran els efectius de la brigada municipal amb l’ajut d’empreses externes, té dos objectius. A curt termini, posar la ciutat en condicions i, a mig termini, permetre que a partir d’aquesta posada a punt només calgui fer cada cert temps el manteniment pertinent, programat i sistematitzat.

A més, el consistori posa en funcionament un telèfon mòbil perquè els ciutadans puguin comentar-hi incidències. Els missatges els contestarà el regidor de Via Pública, Xavier Dilmé.