Quatre detinguts a Tossa per empadronaments falsos, falsificació documental i banda organitzada

Presentaven contractes de lloguer falsos en immobles on empadronaven persones migrades

La Policia Local de Tossa de Mar (Selva) ha detingut quatre persones implicades amb empadronaments falsos, falsificació documental i banda organitzada. Es tracta de persones nacionals que acreditaven amb documentació falsa contractes de lloguer a diferents immobles on es dedicaven a empadronar de forma il·lícita a persones migrades.

Les detencions es van fer aquest dimecres, però la investigació estava oberta des de feia mesos, quan l'Oficina d'Atenció al Ciutadà va detectar empadronaments sospitosos a urbanitzacions apartades de la població. Des de la Policia Local de Tossa alerten que "és una estafa comuna i difícil de detectar". Al municipi, els Mossos han obert una investigació.

Els agents de la Policia Local de Tossa van poder intervenir i identificar aquest dimecres a un grup de persones que sortien de realitzar un d'aquests empadronaments de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà.

Al registrar la documentació que duien a sobre, es va detectar diferents contractes de lloguer d'altres municipis i documentació falsificada. Per aquest motiu, es va procedir a la seva detenció. Un dels implicats va intentar fugir, però es va interceptar i detenir.

Els detinguts han passat a disposició judicial i es continuen les investigacions per esbrinar si hi ha més falsos empadronats o altres falsificacions.