Lloret vol més controls i allargar la presència de l'ARRO i la Brimo fins el tancament dels locals d'oci

Creixen un 40% les denúncies per consum de droga, molèsties, sorolls i llançar deixalles al carrer

L'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) demana més controls de salut pública i que s'allargui la presència de l'ARRO i la Brimo dels Mossos fins que tanquin els establiments d'oci nocturn. La petició es va fer en el marc de la Junta Local de Seguretat que es va celebrar dimarts.

A la trobada, la Policia Local del municipi va presentar les dades del primer semestre de l'any, que han registrat un increment del 40% de les denúncies per consum de droga, molèsties, sorolls i llançar deixalles al carrer.

En concret, la unitat especialitzada en policia administrativa del cos, entre gener i juny ha interposat 1.807 denúncies davant de les 1.282 del mateix període de l'any passat. Un total 580 van ser per infraccions de la llei de seguretat ciutadana i d'aquestes 355 per consum de drogues; 170 per molèsties, 209 per infringir la llei de residus i 84 de infraccions de l'ordenança d'animals, entre d'altres.

En aquests mesos, a més s'han fet 8.672 serveis, unes xifres similars al 2022 en les que es van realitzar 8.581 serveis. Pel que fa a la distribució per àmbits un 32,5% són de Policia de seguretat (3.085 serveis); un 15,3% de Policia administrativa (1.449); un 18’% de Policia de trànsit (1.755) i un 17,5% de Policia assistencial (1.661) com a àmbits més destacats. 

En relació a la distribució de serveis per zones aquest primer semestre un 86% correspon a zona urbana, principalment al nucli antic, i un 13% a urbanitzacions. Des del cos també destaquen la tasca realitzada des de l’àmbit preventiu amb un total de 254 dispositiu planificats (de gener a juny).

Un altre serveis que es va destacar des de la Policia Local és la tasca duta a terme des de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat (ORC) i que ha permès evitar que situacions com conflictes comunitaris repercuteixin en els serveis ordinaris. Les dades mostren que un 33% dels conflictes s’han resolt gràcies a la mediació realitzada per aquest servei de la Policia Local.Per part de Mossos d’Esquadra van destacar la bona coordinació i intercanvi d’informació existent  entre cossos de seguretat i emergències que actuen en el municipi.

En relació a la valoració de dades delinqüencials corresponents als últims dotze mesos han detectat un increment de furts coincidint en el període d’estiu, tot i que la resta de l’any, la incidència ha estat molt similar a les dades dels anys anteriors. També van  fer referència el pla d’estiu i el reforç policial de patrullatge ordinari i extraordinari que s’hi destina.

A banda,  també s'han valorat molt positivament els controls conjunts entre els cossos policials que s’estan duent a terme destinats a  combatre la prostitució a la via pública, la venda d’alcohol a menors, els delictes sexuals i la presència d’armes blanques i el  cultiu i venda de marihuana. Des del consistori, però, demanen més efectius i patrullatge i més inspeccions en establiments en relació als drets de la propietat intel·lectual.

L'alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, diu que "per aquests reptes que té Lloret de Mar com a municipi i destinació turística de primer nivell és prioritari continuar treballant en la coordinació entre els diferents cossos de seguretat i establir estratègies conjuntes".