Calonge redueix un 82% el consum d'aigua després d'aturar el reg i no posar dutxes a les platges

L'Ajuntament impulsa una campanya de conscienciació

A Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà), les dades de consum d'aigua dels comptadors municipals situen el consum del darrer trimestre en 4.903 m3. L'any passat, durant el mateix període, la xifra era de 27.958 m3. Si la diferència es trasllada en percentatges, la reducció de consum arriba fins al 82,44%, subratlla l'Ajuntament.

El consistori explica que aquesta reducció, sobretot, es deu a dos factors. Per una banda, l'aturada del reg de les zones verdes; i per l'altra, que aquest estiu no s'han instal·lat les dutxes a les platges. Aquestes dues actuacions han suposat el gruix de l'estalvi d'aigua durant el darrer trimestre. En concret, amb el reg s'han estalviat 16.000 m3, i amb les dutxes més de 7.000.

D'altra banda, l'Ajuntament ha impulsat una campanya de conscienciació perquè tant els qui viuen al poble com els turistes redueixin el consum d'aigua. La campanya s'ha centrat en difondre un ban de l'alcalde, Jordi Soler, i repartir cartelleria i informació sobre la situació de sequera als principals operadors turístics (com agències de lloguer d'habitatges, càmpings o hotels).

Dels 237 als 189 litres per habitant

La campanya s'ha completat amb la publicació de petites píndoles informatives a xarxes socials amb recomanacions per fer un ús responsable de l'aigua. En aquest sentit, el mes de maig d'enguany el consum per habitant i dia era de 237 litres. Aquesta dada s'ha aconseguit reduir durant el mes de juny, situant-se en 189 litres per habitant i dia, dins dels paràmetres que marca l'estat d'excepcionalitat del decret de sequera.