Figueres posa en marxa les xarxes socials i la pàgina web de la casa natal de Dalí

La nova data d'obertura s'anunciarà el 8 de setembre

L'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) ha posat en marxa aquest divendres les xarxes socials i la pàgina web de la casa natal de Dalí, que permetrà rebre informació sobre la venda d'entrades i inscriure's als butlletins del nou espai.

El consistori té previst anunciar la nova data d'obertura de l'equipament el proper 8 de setembre. L'edifici on va néixer el pintor empordanès havia d'obrir aquest estiu però el procés s'ha endarrerit. L'empresa que s'encarrega de la museografia va demanar ampliar el termini –ho ha fet en dues ocasions més- perquè no podia complir amb les dates previstes i anunciades.

La casa natal serà l'espai per la descoberta de la figura de l'artista, tant des d'un punt de vista personal com històric. L'objectiu és que esdevingui un equipament cultural i turístic referent a la ciutat que reforci la comprensió i difusió dels vincles de la memòria biogràfica de Salvador Dalí i el seu llegat artístic.

Dalí va néixer i viure els primers anys de vida a l'entresòl de l'edifici del carrer Monturiol número 6 (originalment número 20), espai que havia llogat el seu pare juntament amb els baixos on tenia el despatx on exercia de notari.

Tot i això, el projecte de museïtzació intervé a tot l’edifici de tres plantes. Després es va traslladar i va passar l'adolescència en una finca ubicada uns metres més endavant, just a tocar de la plaça de la Palmera.