Una Zaz hiperactiva transforma Roses en un poblet de la Costa Vermella

La cantant francesa va omplir fins a vessar el recinte de la Ciutadella

La cantant Isabelle Geffroy, coneguda popularment com a Zaz, va omplir ahir a la nit el recinte de la Ciutadella de Roses (Alt Empordà) en el marc del Festival Sons del Món registrant un ple absolut.

L'artista es va arrencar quan passaven pocs minuts de les deu de la nit amb "Les jours hereux" cantant a peu de platea, creuant tot el pati de butaques envoltada dels seus seguidors que van immortalitzar el moment amb les càmeres dels seus mòbils.

Engalanada amb una granota plena de petits brillants, Zaz va començar a mostrar la seva habitual característica damunt l'escenari plena d'energia. Corria, saltava, aixecava els braços, llençava els punys a l'aire, cridava,... una hiperactivitat que ben aviat es va contagiar al públic que amb "Imagine" ja era dempeus acompanyant-la.

Si bé és coneguda la manca de traça dels francesos a l'hora de parlar altres llengües que la seva pròpia, ahir Zaz va mantenir un fluid diàleg amb els centenars de compatriotes que es van aplegar a Roses, però també va tenir oportunitat de parlar en català (amb xuleta a la mà).

Entre temes acústics, soul i jazz, va explicar quan la seva mare -professora de castellà- la va dur a Àvila de vacances i allà es va enamorar d'una Tuna que cantaven "Clavelitos". Una cançó que va dir recordar "perfectament" i la feia "molt feliç" cada cop que l'escoltava. Ahir, els assistents al certamen també van tenir oportunitat de compartir amb ella part d'aquesta felicitat.

La darrera peça de la vetllada va ser "Ja Veux", que la va llençar a la fama el 2010 i ja s'ha convertit en un símbol. Zaz encara va tenir temps per a regalar dos bisos amb "Chant des grives" i "La vie en rose".

El Festival Sons del Món segueix avui amb la Festa de RAC105 i demà dissabte amb Ara Malikian, que serà el darrer concert després de la cancel·lació de Raphael per motius de salut.