Santa Coloma de Farners estrena estació meteorològica

Des del 27 de març es poden consultar les dades a través d'Internet

El director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Oriol Puig i l’alcalde de Santa Coloma de Farners, Antoni Solà, han inaugurat una nova Estació Meteorològica Automàtica (EMA) al terme municipal de Santa Coloma de Farners (La Selva). La instal·lació d’aquesta estació meteorològica, gestionada pel SMC, s’ha dut a terme per satisfer principalment la necessitat de dades meteorològiques a les capitals de comarca, però per la seva ubicació i representativitat també permetrà donar resposta a una zona més àmplia del territori.
 
Aquest nou equipament disposa de sensors d’interès meteorològic per a la mesura de la temperatura i la humitat relativa de l’aire, la irradiància solar global, la direcció i velocitat de vent a 10 metres, i la precipitació.  
 
Les dades subministrades per tots aquests sensors s’enregistren cada 30 minuts, i s’envien a la seu central del SMC cada mitja hora a través de comunicacions GPRS. Tot seguit, els valors s’emmagatzemen a la base de dades del SMC i se sotmeten als diversos controls de qualitat establerts.

Les dades es podran consultar a través d'Internet.
 
 
La Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA)
 
La nova estació, amb el nom de XS-Santa Coloma de Farners, quedarà integrada a la Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA) que gestiona el Servei Meteorològic de Catalunya, la qual passarà a disposar de 171 EMA equipades amb sensors que mesuren les principals variables meteorològiques a nombrosos indrets del país.

Les dades proporcionades pels equipaments s’incorporen a una base de dades que permet realitzar tasques de vigilància meteorològica i estudis climàtics, entre d’altres.