L'alcaldessa de Ripoll demana al Govern que no permeti el 'burkini' a les piscines públiques

Sílvia Orriols assegura que la mesura "fomenta la discriminació" i "l'odi"

L'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, ha demanat al Govern que no permeti l'ús de banyadors integrals a les piscines públiques. "Demano a la Generalitat que recapaciti i rectifiqui la seva decisió de tolerar 'burkinis' a les piscines municipals".

Així ho ha exposat amb una publicació a la xarxa social XPro d'Elon Musk que El Gerió Digital ha recollit on hi ha adjuntat una carta que ha enviat a la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, per a demanar-li que es faci enrere i replantegi la mesura de permetre el bany amb aquesta peça de roba.

"Obligar als governs locals a modificar ordenances per implantar el seu model, que fomenta la discriminació i alimenta les contra comunitats i els recels contra Occident, ens sembla com a mínim contraproduent i perillós".

Fonts del Departament d'Igualtat i Feminismes han explicat que no han rebut cap comunicació per part de l'Ajuntament de Ripoll a través dels canals oficial.

El Govern va recordar el passat mes de juliol als Ajuntaments que no poden prohibir el 'topless', la lactància, ni generar situacions de discriminació a les piscines municipals, com ara prohibir l'accés amb vestits que tapin més parts del cos de l'habitual.

La consellera Tània Verge va assegurar aleshores que "portar un vestit de bany que cobreixi els genials i voler-se refrescar són les dues úniques condicions per a poder accedir a una piscina municipal a Catalunya".