Un miler de persones assisteixen al 8è Festival Jazz a la Fresca de Vidreres

S'ha celebrat del 28 al 30 de juliol

La Plaça 1 d’octubre de Vidreres ha acollit del 28 al 30 de juliol la vuitena edició del Festival de Jazz a la Fresca. L’edició d’enguany, titulada “El cinema i el jazz” ha volgut homenatjar a grans intèrprets de la història del jazz amb una mostra de cinc formacions molt vinculades al món i a la història del cinema.

Un miler de persones han pogut gaudir d’aquest gènere musical que aquest any ha comptat amb les interpretacions de la Vidreres Big Band; Northen Cellos; El somriure de Buster Keaton; Ferran Aran; Stefano Palatchi; l’espectacle Cinema & Big Band i SBB amb Sandra Ferm.

Aquest festival vol difondre el gènere, tot consolidant el municipi de Vidreres com a capital del jazz a la comarca i a la província. Per a la regidora responsable de l’àrea, Anna Soler: “aquesta és una de les cites musicals ineludibles de l’estiu i ha estat, de nou, un èxit.”

El primer tinent d’alcalde, Gerard Morgado, explica que: “aquesta és una oportunitat fantàstica per crear marca i potenciar la nostra programació cultural enriquint-la i fent-la més diversa a l’hora que col·laborem i participem amb el teixit associatiu del poble”. 

Durant tot el cap de setmana hi ha hagut servei de bar a càrrec de l’entitat Atlètic Vidreres.  A banda fins el dia 30 d’ha pogut gaudir a la biblioteca Joan Rigau i Sala de l’exposició temàtica Jazz i cinema; love story.

La Big Band de l’Escola de Música de Vidreres

Forma part de les agrupacions instrumentals de l’Escola de Música i que actua com a centre potenciador i espai d’aprenentatge per als seus integrants. 

La Big Band es va formar l’any 2014. Aquesta agrupació instrumental està basada en la clàssica formació de les orquestres de jazz d’inicis del segle XX, de seguida es va nodrir d’alumnes i exalumnes de l’escola de música de Vidreres , així com d’alumnes d’altres municipis de les comarques gironines, que tenen el nivell suficient per a interpretar música moderna en gran format (jazz, soul, blues, entre d'altres).

D’aquesta manera, de la mà d’en Robert Gázquez (nou director de la formació) es presenta una Big Band que ha anat  creixent tant en nombre de components com en qualitat i que presentaran el seu nou treball Al Festival de Jazz on aquest any oferiran un repertori que fa un passeig pel mon del cinema i el jazz, un projecte ambiciós i que treballen amb una producció expressa pel Festival de Jazz a la Fresca.