Investiguen la mort d'una vintena d'ànecs coll verd al riu Fluvià al seu pas per Olot

Tot apunta que es tracta d'un cas de botulisme

Els Agents Rurals investiguen la mort de dinou ànecs de coll verd al riu Fluvià al seu pas per Olot (Garrotxa). Els animals han aparegut en diversos trams del riu i això ha fet aixecar les alarmes a l'Ajuntament que es va posar en contacte amb els Agents Rurals.

A falta que acabin les proves, des del cos apunten que es tracta d'un cas de botulisme, provocat per les altes temperatures i la falta d'oxigen a l'aigua que provoca la mort dels ànecs.

A més, al seu pas per la capital de la Garrotxa l'aigua del Fluvià no es mou i això genera encara més problemes pels animals. Des dels Agents Rurals assenyalen que no es tracta d'una situació excepcional i remarquen que no és perjudicial per a les persones..

Amb tot, els tècnics estan acabant d'analitzar les mostres que es van recollir per confirmar que es tracta d'un nou cas de botulisme. La mort dels primers exemplars es va detectar fa unes setmanes i s'ha anat incrementant amb el pas del dia, fet que ha generat expectació a les xarxes socials, on es va especular amb la contaminació de l'aigua.