Detingut un piròman per provocar cinc incendis a Castell d'Aro

La Policia Local el van enxampar fugint d'un dels focs en bicicleta i li van trobar un encenedor

La Policia Local de Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà) ha detingut un home, de 54 anys i de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor cinc incendis a Castell d'Aro.

Els agents el van interceptar mentre marxava en bicicleta d'un del punts afectats i li van trobar un encenedor. Un testimoni, a més, el va situar en dos incendis més a la zona. Tots els focs es van produir entre el 24 i el 28 de juliol.

L'arrestat no tenia antecedents previs però, segons la policia, les investigacions en relacionen amb altres incendis forestals de l'estiu passat a la mateixa zona. Per això, a les diligències policials obertes s'hi adjuntaran els informes pericials dels Agents Rurals i dels Bombers en els propers dies.

El primer incendi es van declarar dilluns passat, cap a les vuit del vespre. La policia va rebre l'avís de dos focs simultanis, amb dos focus propers a la zona boscosa del costat de l'institut Ridaura. Els serveis d'extinció hi van arribar de seguida i van poder sufocar-lo en qüestió de minuts. En total, es van cremar uns 125 metres quadrats.

El segon va passar just l'endemà, a un quart de set de la tarda quan els serveis d'emergència van rebre l'avís d'un incendi al marge de la carretera de Castell d'Aro a S'Agaró.

Poc desprès, cap a les 19:45 hores, i quan ja s’havia donat aquest per extingit i els serveis d’emergència havien abandonat el lloc, es va originar un segon incendi a pocs metres d'aquest que va requerir la mobilització novament de recursos per a extingir-lo. Ens aquests altres incendis es van cremar un total de 500 metres quadrats de massa forestal.

Quan les patrulles policials s’adreçaven a aquest segon incendi, van poder identificar un home que marxava del lloc però en aquell noment no van aconseguir cap prova que el relacionés amb l'incendi i el va deixar marxar.

Divendres, cap a les vuit del vespre, van rebre un nou avís d'incendi a la zona boscosa situada a les rodalies de la Hípica Edna, a prop de la carretera vella que va de Castell d’Aro direcció a Santa Cristina d'Aro. Una de les dotacions policials que s’adreçava a l'incendi va identificar una persona que marxava del lloc en bicicleta amb actitud sospitosa. Un cop identificada, va resultar ser la mateixa que la policia havia localitzat tres dies abans en un dels incendis.

L'home no va poder donar explicacions convincents de què feia a la zona i, en l'escorcoll, li van trobar un encenedor. Un testimoni, a més, va informar la patrilla que havia vist aquest mateix home fugint dels dos incendis del 24 de juliol.

L'arrestat no tenia antecedents però les investigacions el relacionen amb altres incendis forestals l'any passat a la mateixa zona.