Identifiquen el conductor d'un vehicle que feia virolles per Figueres

Se li han obert diligències per un delicte contra a seguretat vial i per conducció temerària

La Guàrdia Urbana de Figueres (Alt Empordà) ha identificat el conductor d'un vehicle que aquest dissabte a la tarda feia virolles en ple carrer Nou i va obligar a dues persones a apartar-se per evitar ser atropellades.

El cotxe, un BMW, a més anava acompanyat d'altres vehicles que l'acompanyaven a gran velocitat. La policia ha obert diligències contra el conductor per conducció temerària i per un delicte contra la seguretat vial, que anirà per la via penal.

Des de l'Ajuntament demanen col·laboració ciutadana per intentar esbrinar qui l'acompanyava en el seguici i si algú més va haver d'apartar-se per evitar ser envestit.

Els fets van passar aquest dissabte cap a les sis de la tarda just a l'encreuament entre el carrer Nou i el Muntaner, en ple centre de la ciutat. Un vehicle que circulava a gran velocitat va començar a fer virolles enmig del carrer mentre tocaven el clàxon. Al darrere, l'acompanyaven almenys quatre vehicles més, alguns d'alta gamma, que també tocaven el clàxon.

Una persona que va presenciar-ho ho va gravar tot en vídeo i ho va penjar a les xarxes socials etiquetant l'Ajuntament. Ràpidament, la policia li va demanar el vídeo en alta resolució per tal de poder identificar el conductor temerari.

L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, diu que "els figuerencs" estan "farts de veure i aguantar aquests comportaments incívics i temeraris" que "no només posen en risc la convivència sinó també la seguretat de les persones".

En aquest sentit, assegura que gràcies a la col·laboració ciutadana aquest conductors no es quedarà amb una "simple multa i retirada de punts, sinó que haurà de passar pel jutjat".

"Esperem que serveixi d'exemple d'actuació amb tots els qui es creguin amb impunitat de fer el que els sembli pels carrers de Figueres", afegeix Masquef. "Entre tots hem de frenar l’incivisme i no ens ha de tremolar el pols a l’hora de fer complir les normes als qui es creuen per sobre d'elles", insisteix.