En estat crític una menor de 9 anys que s'ofegava en una platja d'Empuriabrava

La seva germana també ha resultat ferida i traslladada al Josep Trueta de Girona

Una nena de 9 anys ha ingressat aquest dissabte en estat crític a l'Hospital Josep Trueta de Girona després de ser rescatada quan s'ofegava en una platja d'Empuriabrava a Castelló d'Empúries (Alt Empordà).

Segons ha informat Protecció Civil, la menor s'estava banyant en una platja sense vigilància amb la seva germana de 6 anys, que també ha hagut de ser salvada i traslladada al mateix centre mèdic en estat menys greu.

Els serveis d'emergències han rebut l'avís dels fets a les 14:20 hores i han activat dues unitats terrestres del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i un helicòpter, que ha dut la menor més greu fins a Girona. Els socorristes de les platges veïnes han ajudat al rescat de les dues menors.

Paral·lelament, dues persones més han hagut de ser rescatades del mar aquest dissabte a Catalunya. La primera és un home de 38 anys que s'ofegava a la platja de la Pineda de Vila-seca (Tarragonès) i que ha acabat a l'Hospital de Santa Tecla de Tarragona en estat menys greu.

La segona és una dona de 75 anys que ha estat rescatada a Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà), on hi onejava bandera groga, i duta, també en estat menys greu, a l'Hospital de Palamós. En ambdós casos el SEM ha mobilitzat dues unitats terrestres.