Girona retira els 166 punts d’accés wifi gratuït a la ciutat

El servei, instal·lat el 2011, ja pràcticament no es feia servir

L’Ajuntament de Girona ha començat a retirar els 166 punts d’accés wifi gratuït que hi ha repartits pels carrers i places de la ciutat. Aquest servei, que va entrar en funcionament l’octubre de l’any 2011, actualment està en desús, motiu pel qual s’ha optat per començar a treure els cartells informatius i la xarxa deixarà de funcionar.

“Girona Free Wi-Fi” es va impulsar en un moment en el qual la connexió a internet des dels telèfons mòbils era incipient. A més, tampoc existia la itinerància gratuïta, servei que permet trucar, enviar missatges i navegar per internet quan viatges a l’estranger.

La xarxa va començar a funcionar a través de l’empresa Gowex. Tanmateix, el juliol del 2014, després de la fallida de la companyia, el consistori va passar a gestionar-la. Amb el temps, la utilització de la xarxa ha anat decreixent conforme els serveis oferts per les companyies telefòniques han anat baixant de preu, mentre que el servei de wifi ha quedat estancat en amplades de banda de 256 Kb a causa de les limitacions imposades per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència.

Això significa que la xarxa pública no permet realitzar una navegació optima, és a dir, es poden rebre missatges, però no veure imatges o vídeos d’una forma àgil. Davant d’aquesta situació, ara s’ha optat per retirar el servei.    

Des del consistori ja s’ha començat a treure els cartells informatius de “Girona Free Wi-Fi” i la xarxa deixarà de funcionar. Cal recordar que alguns equipaments municipals, com els centres cívics i les biblioteques, ofereixen xarxes wifi gratuïtes a les persones usuàries.