Lamuà (PSC) celebra la victòria a Girona: ''Prou que guanyi qui vol soroll''

Madrenas revalida els resultats al Congrés i avisa que no faran “la falca de cap president espanyol”

El Partit Socialista ha aconseguit els millors resultats des de l’època del govern de Zapatero i s’ha imposat com a primera força a la demarcació de Girona, amb dos diputats i tres senadors.

El candidat del partit al Congrés per Girona, Marc Lamuà, ha celebrat els resultats històrics i ha recordat que “per segona vegada consecutiva hem guanyat a la ciutat de Girona”, ja que en les últimes municipals Sílvia Paneque va tornar el PSC a la victòria a la capital gironina.

Lamuà considera que la victòria és perquè “la gent ha votat responsabilitat i bon govern” i ha afegit que són “conscients” que tenen “molt de vot prestat” de gent que habitualment no votava el PSC però sí que ho ha fet aquest 23-J per “frenar l’extrema dreta”. En aquest sentit, es felicita per la crida al vot útil que ha fet el partit al llarg de la campanya.

Considera que els comicis d’aquest diumenge són un avís: “la gent ha dit prou que guanyi qui fa soroll”. Per això assegura que ell i Blanca Cercas (la número dos de la llista) aniran a Madrid a treballar pels gironins amb una mirada progressista.

Lamuà ha celebrat la victòria del PSC a la seu del partit a Girona, on hi havia militants i els tres senadors escollits. Els representants electes han estat rebuts amb crits d’”Illa president!”, tot demanant una cita electoral a Pere Aragonès.

Junts revalida els dos escons

Per la seva banda, Junts ha empatat en nombre d’escons amb el PSC i revalida els dos diputats que tenia a Girona. En aquest cas, la cap de llista ha estat Marta Madrenas i estarà acompanyada de Josep Maria Cervera.

Madrenas ha agraït els votants gironins per haver-los fet confiança i ha retret que aquestes eleccions generals s’hagin fet en “circumstàncies difícils i complexes”. Per això considera que és important haver revalidat els resultats respecte la cita electoral del 2019.

Madrenas ha lamentat no mantenir el segon senador que tenien a Girona i ha recordat que “és inaudit” que estiguessin repartits entre Junts i ERC de forma igualitària. “La força guanyadora a la demarcació (PSC) ho ha fet amb molta diferència i no ens ha permès tenir el segon escó al senat”, ha afegit la candidata.

La nova diputada al Congrés per Girona ha reafirmat que els seus vots no serviran de “falca de cap president espanyol” i que els diputats de Junts no van a “treballar per la governabilitat d’Espanya”. Per això Marta Madrenas ha insistit en què les decisions que prenguin seran pensant “en el benestar dels ciutadans de Catalunya i de Girona”.