Un xoc entre un camió i un bus escolar deixa un ferit crític, un menys greu i tres lleus a l'AP-7 a Maçanet

L'autopista ha quedat tallada en sentit Barcelona

ACTUALITZAT 19:49h | Un ferit crític, un menys greu i tres de lleus és el balanç provisional d'un xoc entre un camió de petites dimensions i un bus escolar que ha tingut lloc aquest divendres cap a dos quarts de sis de la tarda a l'AP-7, al seu pas per Maçanet de la Selva.

El camió ha picat per encalç amb un autobús escolar, a bord del qual viatjaven una seixantena de persones, la majoria menors d'edat que anaven d'esplai. El ferit crític semblaria és el monitor de l'autobús tot i que circulen informacions contradictòries assegurant que és el conductor de la camioneta.

Els Bombers han enviat cinc dotacions a l'indret, que han hagut d'excarcerar el conductor del camió, l'estat del qual es desconeix. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) hi ha desplaçat sis ambulàncies i un helicòpter medicalitzat. El ferit crític ha estat traslladat per aire fins a l'hospital Germans Trias i Pujol de Badalona on ha ingressat a l'UCI.

Pel que fa a la resta de ferits un menor es troba en estat menys greu traslladat a l'hospital Josep Trueta de Girona mentre que dos menors i un adult es troben en estat lleu i els han evacuat a diversos centres sanitaris.

L'accident ha obligat a tallar l'autopista en sentit sud i provocava, a les sis de la tarda, sis quilòmetres de retenció cap a aquesta banda i setze quilòmetres en sentit nord.

El Servei Català de Trànsit indicava que no es feien desviaments. Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat i el SEM estan traslladant els menors i joves al pavelló municipal d'Hostalric, on els espera un equip de suport psicològic per atendre'ls juntament amb un altre autocar per a reprendre la marxa.