Vilablareix comprarà sis habitatges de protecció oficial per posar-los al mercat

Els pisos es troben a l'Avinguda Lluís Companys

Vilablareix (Gironès) ha aprovat aquest dijous les bases d’adjudicació i procediment de selecció dels adquirents dels sis habitatges de protecció oficial. Aquesta promoció d’habitatges els va construir la societat municipal de Vilablareix Futur fa deu anys per a donar resposta a la demanda dels joves del poble.

Ara, l’Ajuntament ha comprat els habitatges de les sis famílies que han decidit vendre la llar i així donar més oportunitats als joves de Vilablareix. “Creiem que al ser una promoció construïa des de l’Ajuntament, ha de permetre generar el rodatge entre les generacions del poble per tal de garantir el desenvolupament de la seva vida plena al municipi” explica la regidora de joventut i habitatge, Judit Auguet.

Els sol·licitants han complir un seguit de requisits, com ser majors de 18 anys, haver estat empadronat al municipi com a mínim sis mesos anteriors a l’inici de la recollida de sol·licituds, estar inscrits a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i no ser titulars d’algun altre habitatge protegit, entre d’altres. 

El barem d’adjudicació puntuarà als sol·licitants segons els anys de residència al municipi, l’edat dels sol·licitants i les unitats familiars. 

Aquests pisos estan situats a l’Avinguda Lluís Companys, davant del consultori mèdic. “Creiem que els nous compradors hi podran accedir i signar la compra-venda a finals d’aquest any. Treballarem perquè així sigui” afegeix Auguet.

A finals de juliol hi haurà una reunió informativa per a la ciutadania on es resoldran dubtes i s’explicarà el futur dels habitatges socials a Vilablareix.