Stop C-32 i SOS Lloret demanen la retirada de les tres futures rotondes a la C-63

Les entitats critiquen que s'empitjorarà la mobilitat d'una via que hauria de ser d'alta capacitat

Les entitats Stop C-32 i SOS Lloret de Mar (Selva) han demanat al Departament de Territori que retiri el projecte de la C-63 que preveu construir tres rotondes per accedir a les urbanitzacions que hi ha entre el municipi i Vidreres (Selva).

Consideren que el Govern ha d'apostar per fer carrils d'incorporació i carrils centrals de gir, que resoldrien la sinistralitat però no provocarien problemes en la mobilitat. Les dues entitats creuen que les rotondes afectaran negativament en una via "que hauria de ser d'alta capacitat".

Per a les plataformes, la C-63 ha de ser el principal corredor d'accés a Lloret de Mar i per això consideren que Territori ha de convertir-la en "una via d'alta ocupació, si cal" per connectar Lloret de Mar amb altres carreteres com l'AP-7, la C-35 i l'N-2.

Si es manté la construcció de les rotondes, les dues entitats creuen que comportarà greus problemes de mobilitat en els mesos d'estiu i caps de setmana, empitjorant els que ja hi ha a dia d'avui. Recorden que les rotondes donen la mateixa prioritat d'incorporació des de les urbanitzacions que al flux de vehicles que transcorren la carretera i això pot generar retencions.

Per altra banda, defensen que els carrils d'incorporació no afecten als qui transiten la via, ja que no han de reduir la velocitat i donen seguretat als veïns que s'hi incorporin.