Denuncien un conductor a Port de la Selva per tirar una burilla encesa per la finestra

Els Agents Rurals l'han sancionat amb una multa

Els Agents Rurals han denunciat un conductor que circulava per el Port de la Selva (Alt Empordà) i que ha llançat una burilla encesa per la finestra. L'actuació ha estat conjunta amb la Policia Local de la localitat.

Cal recordar que va ser una burilla la que va provocar un gran incendi forestal entre el Port de la Selva i Llançà el 2021 que va cremar centenars d'hectàrees, bona part d'elles del Parc Natural del Cap de Creus.

Des dels Agents Rurals demanen "molta precaució" i recorden que llençar burilles per la finestra enceses està completament prohibit i sancionat. De fet, aquest dimarts es va produir un petit incendi forestal a tocar de la C-31 al seu pas per Calonge (Baix Empordà).

Afortunadament, les flames no van arribar a tocar el massís de les Gavarres que es troba molt a prop de la zona, gràcies a la ràpida actuació dels Bombers que van poder frenar el foc quan havia cremat uns 300 metres quadrats de vegetació. Poca estona després, els Agents Rurals informaven que el motiu d'aquest incendi havia estat una cigarreta que havien tirat des de la finestra d'un cotxe.