Platja d'Aro programa 45 visites guiades i de descoberta per aquest estiu

Les propostes són amb guia local, familiars o teatralitzades amb reserva prèvia obligatòria

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró ofereix per aquest estiu de 2023, un programa de 45 visites guiades i activitats de descoberta, del 3 de juliol al 17 de setembre (19 h). Totes tenen un preu de 2,50 euros per persona les places són limitades i cal reserva prèvia obligatòria al portal. La única proposta amb horari (8 h) i preu alternatiu (4’50 euros) és la novetat d’enguany: la visita amb guia local més sessió de mindfulness amb Ivon Regincós al Camí de Ronda de S’Agaró.

Hi ha iniciatives amb guia local, familiars, teatralitzades, escultòriques, naturalistes i també la jornada enològica DO Porcianus, com a cloenda del programació el diumenge 17 de setembre a la Vil·la Romana de Pla de Palol amb activitats infantils, visita a les termes i tast de vins per als adults. Algunes de les propostes s’ofereixen en català, d’altres també en castellà i algunes també amb francès i anglès. S’han editat 9.000 llibres informatius i promocionals i el conjunt de la programació es pot consultar al lloc web www.platjadaro.com

Amb acompanyament de guia local i doble oferta d’idiomes (català-anglès o castellà i francès) es pot visitar del Nucli Antic de Castell d’Aro, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional gràcies al conjunt de carrers empedrats, el Castell de Benedormiens i l’església de Santa Maria.

També es pot gaudir del Camí de Ronda de S’Agaró, acreditat com a Bé Cultural d’Interès Nacional gràcies a un itinerari que esdevé passeig envoltat per un model de ciutat-jardí mediterrània d’estil noucentista. I també descobrir el Camí de Ronda de Platja d’Aro -antic traçat per controlar el contraban amb un recorregut entre pins, caletes i túnels entre roques- i la Vil·la Romana de Pla de Palol -assentament que explotava el cereal, oli i vi i que aprofitava el port natural de Cala Rovira per exportar-lo-.

Hi ha dues propostes a l’entorn del Parc dels Estanys de Platja d’Aro (ambdues en català i castellà i accessibles), un espai de 150.000 m2 que recupera els antics aiguamolls de la zona, on hi fan estada fins a 250 espècies d’ocells cada any i que també ha esdevingut espai expositiu a cel obert d’escultures a cel obert.

Per combinar aquestes dues vessants, s’ofereix la visita guiada escultòrica per l’exposició actual i les obres permanents; i la visita naturalista de la mà del Grup Natura Sterna. L’activitat familiar Anem a la granja? al Mas Can Juanals de les Eroles a Castell d’Aro, és en català i permet als infants de 3 a 7 anys feinejar als seus horts i conèixer, tocar i alimentar el seu bestiar.

La Cia. La Minúscula protagonitza diverses visites teatralitzades, en català i per a tots els públics: Vil·la Romana de Pla de Palol de Platja d’Aro (segles I aC-VII dC) amb els personatges Marcus i Júlia; o Una passejada de pel·lícula al Camí de Ronda de S’Agaró per reviure amb un director excèntric l’època més cinematogràfica de l’indret, escenari de films com Pandora y el holandés errante amb Ava Gardner, Mister Arkadin d’Orson Welles, El jardinero español amb Dirk Bogarde o De repente, el último verano amb Elisabeth Taylor. La visita a Castell d’Aro ofereix la possibilitat de descobrir el seu nucli històric a partir de diversos personatges. Contes màgics al Parc dels Estanys per a infants a partir de 3 anys s’articula a partir de petites històries a l’entorn de la natura, la màgia i els personatges fantàstics (activitat accessible).

També tot l’estiu -com la resta de l’any-, i de manera autònoma, es pot fer La gimcana familiar de la Xalarina i en Xalarí: amb l’ajuda d’un plànol que es lliura l’Oficina de Turisme o al Punt d’Informació Municipal de Castell d’Aro i d’un conjunt de pistes que incorpora el mateix, cal cercar una dotzena de petites plaques amb la imatge de la mascota de turisme familiar a diversos espais emblemàtics. En cadascuna hi ha un codi numèric que cal anotar en les caselles del planell. Un cop completat, cal retornar-lo a l’Oficina de Turisme per rebre un obsequi. Hi ha tres itineraris, un per cada nucli, i tres regals segons el grau de dificultat.