Es mantindran els serveis de traductors presencials a les comissaries

Se'n beneficiaran les zones turístiques aquest estiu

El Departament d'Interior mantindrà finalment aquest estiu el servei de traductors presencials a les comissaries de zones turístiques. Així s'hi va comprometre el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, després de reunir-se amb representants de la Confederació Empresarial d'Hostaleria, de Restauració i d'Apartaments Turístics de Catalunya i del Gremi d'Hotels de Barcelona.

Aquesta setmana, Interior havia anunciat que suprimia aquest servei, que tenia una despesa de 200.000 euros. Les dues parts també es van comprometre a estudiar possibles alternatives per a la propera temporada turística,com ara que part de la despesa d'aquest servei se sufragui amb la taxa turística. A principis de setmana va transcendir que Interior prescindiria de la figura dels traductors presencials a les comissaries de zones turístiques, fet que suposaria un estalvi de 200.000 euros.

El departament, però, va assegura que es l'assistència d'intèrprets es faria a partir d'ara a requeriment i que hi serien en menys de 60 minuts per a llengües majoritàries i en menys de 180 minuts per a la resta.

Això va provocar les queixes de representants del sector turístic. Posteriorment, el conseller Ramon Espadaler s'ha reunit amb la Confederació Empresarial d'Hostaleria, de Restauració i d'Apartaments Turístics de Catalunya i amb el Gremi d'Hotels de Barcelona, amb qui s'ha compromès a mantenir aquest estiu el servei de traductors permanents.

Per la seva banda, segons ha informat Interior, els diferents gremis s'han compromès a impulsar entre els seus associats la recollida de denúncies dels clients als mateixos hotels.

A més, ambdues parts han acordat estudiar possibles alternatives de cara a la propera temporada turística. Una de les opcions que s'han apuntat és la possibilitat de sufragar part d'aquesta despesa, especialment vinculada a l'activitat turística, amb la taxa turística.

Les comissaries que disposaran d'aquest servei estan situades en zones turístiques. En concret, seran tres comissaries de la ciutat de Barcelona, les de Ciutat Vella, plaça de Catalunya i Eixample, i les de l'aeroport del Prat, Calella de Mar, Pineda de Mar, Salou-Vilaseca, Cambrils, Roses, Blanes i Lloret de Mar.