Son Goku visita Torroella de Montgrí

'Bola de Drac' centrarà la setena edició del Festival del Còmic

La mítica sèrie d’animació Bola de Drac (Dragon Ball) será la gran protagonista de la setena edició del Festival del Còmic de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) que se celebrarà del 21 al 23 de juny. Com és habitual, el festival arriba amb un atapeït programa orientat a tot tipus de públic, tant l’especialitzat com el no iniciat, i especialment a la famílies i els més petits de casa.

La presència de Son Goku i la resta de personatges de Bola de Drac serà un dels eixos vertebradors de la proposta lúdica i cultural. Entre d’altres activitats vinculades a l’univers de la sèrie s’ha organitzat una gran gimcana on els participants hauran de trobar 7 boles amagades pel nucli de Torroella. Així mateix, es presentarà el llibre La sèrie de la teva vida, a càrrec dels seus autors Marc Zanni i Joan Sanz, dobladors de Son Goku i Vegeta, respectivament. L’acte comptarà amb la participació del periodista i escriptor Sebastià Roig. A més, el Club Gimnàstic Montgrí i l’Associació Torroellenca d’Aikido Yoshikan també s’han volgut afegir a la festa i homenatjaran la sèrie amb un espectacle conjunt.

Des del primer any el festival té una marcada vocació familiar, motiu pel qual els més petits tenen al seu abast un ampli ventall d’activitats i tallers: decoració de galetes de còmic amb forma de Bola de Drac, taller de dibuixos, inflables de superherois gratuïts, tallers infantils amb concurs d’enganxar cromos, taller de maquillatge i taller de pintura i manualitats, entre d’altres. Un any més s’ha reforçat el vincle amb els menuts que tenen el Carnet del Súper 3, de manera que tots els seus titulars podran aconseguir un lot de productes Panini, un viatge per les illes Medes amb el Nautilus, 30 minuts gratuïts al Parc d’Atraccions Jocs de l’Estartit i també tindran l’entrada gratuïta per veure dissabte la pel·lícula Iron Man II. També tindran l’entrada gratuïta els posseïdors del Carnet Jove, a la sessió de divendres al vespre.

També es comptarà amb un mercat de còmics, en el qual hi participaran més d’una vintena de llibreries especialitzades, i una signatura d’autors. Aquest any hi seran presents David Baldeón i Vicente Vegas.

Els assistents a aquesta edició també podran fer-se fotografies amb altres personatges de ficció coneguts com ara Spiderman, Thor, Capità America, Black Widow, Star Trek, Star Wars i el ja mencionat Son Goku.

Novetats

Com a novetat s’ha programat el I Concurs d’aparadors, en el qual ja s’hi han inscrit 25 comerços. Per bé que la majoria d’ells ja s’implicaven altres anys personalitzant i tematitzant els seus establiments, des de l’Ajuntament s’ha volgut donar un incentiu i estimular la seva participació. Aquestes accions voluntàries per part del teixit comercial es complementa, a més, amb l’edició de l’àlbum de cromos "Enganxa’t al comerç", promogut en col·laboració amb l’Associació de Comerciants de Torroella de Montgrí (ACTM). Aquest àlbum s’ha distribuït entre les escoles de Torroella i d’Ullà i els nens podran omplir-lo anant a recollir cromos per les botigues. Se sortejaran lots de regal pels participants que l’hagin completat i l’hagin portat a l’stand del consistori.

D'altra banda els seguidors de la sèrie de l’HBO "Game of Thrones" també tindran el seu moment al festival, ja que es presentarà un espectacle familiar ambientat en l’univers de la saga Cançó de Gel i Foc. L’Associació Star Wars Catalunya i el Club Star Trek d’Espanya tampoc s’han volgut perdre’s aquesta edició i hi seran presents amb una parada al passeig de Catalunya on organitzaran un tallers i animacions amb els personatges mítics d’aquestes sèries de culte.

En aquesta setena edició es presentarà al Museu de la Mediterrània una mostra d’àlbums i cromos antics amb autèntiques joies de col·leccionisme com l’àlbum dels Jocs de Berlín del 1936 o de Tokio el 1964, editats per marques comercials com Bilderdienst o Nestlé. També s’exposaran, entre d’altres, cromos dedicats al Quixot editats per xocolates Ametller, alguns d’ells autèntics tresors de finals del segle XIX. El periodista i col·leccionista, Jordi Robirosa, oferirà una xerrada sobre periodisme i col·leccionisme. Així mateix, el Consell Municipal de l’Estartit acollirà l’exposició dels guanyadors i finalistes de la beca Carnet Jove Connecta’t amb el Còmic 2012.