Nogueras crida a ''doblegar l'Espanya feixista, que censura, que no paga i que no compleix''

La candidata de Junts defensa des d'Amer que hi ha "un tercer bloc"

A Junts no se senten "obligats a escollir entre uns i altres", a triar entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo. La candidata a les eleccions del 23-J, Míriam Nogueras, ha defensat que existeix "un tercer bloc", que és Catalunya, i per això ha demanat el vot, per a "doblegar aquesta Espanya feixista, que censura, que no paga i que no compleix". Ha estat a l'acte central de campanya celebrat a Amer.

La presidenta del partit, Laura Borràs, ha anat en la mateixa línia: "No ens sentirem obligats a investir cap president espanyol que no se senti obligat a posar damunt la taula una solució democràtica". El secretari general, Jordi Turull, s'ha dirigit als abstencionistes. Els ha demanat que vagin a votar en nom de Puigdemont.

En la seva intervenció a l'acte central de campanya a Amer (Selva), poble de l'expresident Carles Puigdemont, la cap de llista de Junts per Catalunya ha sostingut que els vots que rebin "no només serviran per a defensar-nos", sinó que també "serviran per a doblegar aquesta Espanya feixista, que censura, que no paga i que no compleix; per doblegar el monarca del 'a por ellos'". En aquest sentit, Nogueras ha advertit que "el dia 24 serà tard per a fer forta Catalunya" i que cal anar a votar a les eleccions espanyoles del 23-J.

La candidata al Congrés ha denunciat que el debat entre dretes i esquerres és "un parany en què ens vol fotre l'Estat espanyol". Però ha lamentat que, a l'hora de la veritat, el PSOE i el PP estan "sempre units contra Catalunya". En aquest escenari, Nogueras s'ha desmarcat de les crides a facilitar la investidura de Pedro Sánchez: "Sembla que estiguem obligats a escollir entre uns i altres, quan existeix un tercer bloc, que és Catalunya".

"Necessitem una Catalunya forta, que no és una Catalunya liderada pel PSOE", ha assegurat Nogueras, que ha defensat que la "millor fórmula" contra el PP i Vox és Junts per Catalunya: "Nosaltres som els qui davant la dreta espanyola mai ens hem ajupit". I ha conclòs: "Els vots dels catalans no han de servir per apuntalar els partits espanyols; el que hem d'apuntalar és Catalunya".

Borràs: "No ens sentirem obligats a investir"

El missatge de Laura Borràs ha anat en la mateixa línia que el de Nogueras. "No ens sentirem obligats a investir cap president espanyol que no se senti obligat a posar sobre la taula una solució democràtica al conflicte entre Catalunya i Espanya", ha afirmat la presidenta de Junts.

També ha respost a les crides a frenar l'extrema dreta: "Des de Junts no hem parat de plantar cara a la ultradreta cada cop que han intentat introduir discursos d'odi al Parlament". I ha llançat un retret al PSOE: "A la ultradreta se la combat, no se la fa servir com a coartada".

En aquest sentit, l'expresidenta del Parlament ha criticat com els socialistes "no han parat de criminalitzar l'independentisme". Si bé s'ha reformat el Codi Penal, ha contraposat que s'ha fet per "criminalitzar les mobilitzacions" i per intentar "portar el president Puigdemont a la presó".

Borràs també s'ha referit a la seva etapa com a portaveu de Junts al Congrés. Li van retreure la seva audiència amb el rei Felip VI. I ha respost: "Hem anat a veure el Rei a dir-li als ulls que no tenim reis. Alguns es fan els milhomes però no van al rei espanyol a dir-li que no tenim Rei".

Turull als abstencionistes

Per la seva banda, com ha fet l'expresident Carles Puigdemont, el secretari general Jordi Turull ha volgut dirigir-se als abstencionistes: "Quan hi ha urnes, un independentista no pot deixar d'assistir-hi".

I el dirigent de Junts ha afegit: "Ens volen posar en un marc absolutament espanyol. Aquest intent d'aturar-se només dura durant la campanya. A l'hora d'aturar l'independentisme no s'aturen l'un a l'altre, sinó que van braç a braç per reprimir-nos".

"Gabriel Rufián, t'han pres el pèl"

A l'acte d'Amer també hi ha intervingut el cap de llista al Senat, Antoni Castellà, que ha interpel·lat el portaveu d'ERC al Congrés: "Gabriel Rufián, t'han pres el pèl. Has perdut el peix, el cove i la credibilitat. Ho has perdut tot".

El líder de Demòcrates ha lamentat que "el partit de Companys i Macià no mereix que el lideri qui el lideri" i ha reclamat a Rufián que "retorni a l'estratègia guanyadora de l'1-O".