Ludovico Einaudi esgota les entrades per presentar Underwater al Porta Ferrada

El pianista i compositor italià ha visitat per tercera vegada el festival

El pianista i compositor italià Ludovico Einaudi ha presentat aquest dissabte a la nit el seu últim àlbum, Underwater, a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). Es tracta d'un treball creat el 2020 durant el confinament que interpreta en solitari només a través de la música del seu piano.

El concert, que s'ha allargat gairebé dues hores, ha començat amb les cançons del nou àlbum en solitari però també ha inclòs algunes de les seves peces més cèlebres compostes pel pianista que ha interpretat amb una banda. Einaudi ha exhaurit les 3.685 entrades disponibles de l'escenari del Guíxols Arena. De moment, és l'únic espectacle que ha penjat el cartell de complet d'aquesta 61a edició del Porta Ferrada.

Amb una posada en escena intimista i en penombra (només il·luminat per un raig de llum zenital i mitja dotzena de focus tènues), el pianista i compositor italià Ludovico Einaudi s'ha plantat a la Costa Brava per presentar Underwater, un àlbum només per piano que va compondre durant el confinament del 2020 per la pandèmia.

El concert ha començat amb una música que recordava el fons marí, com precisament indica el nom d'aquest darrer àlbum que es tradueix per "sota l'aigua". Einaudi, damunt l'escenari del Guixols Arena i només acompanyat per un piano, ha interpretat 'Atoms', 'Wind Song', 'Rolling Like a Ball', 'Natural Lights', 'Almost June' i 'Flora'.

Passada la primera hora de concert, damunt l'escenari hi ha pujat també la banda de músics que l'acompanya: un violinista, un violoncel·lista i un teclista. Conjuntament, han interpretat cançons cèlebres de la seva llarga trajectòria i fora del nou disc com 'Low Mist', 'Elements' o 'Fossils'.

El reconegut pianista Ludovico Einaudi, que compta amb uns 40 anys de trajectòria, s'ha acomiadat del públic del Porta Ferrada amb un segon solo en què ha tocat a piano l'esperada 'Una Mattina', composta pel pianista italià com a banda sonora per la pel·lícula 'Intocable'. Ha acabat amb 'Experience' i un fort clam del públic.

Entrades exhaurides

El públic del festival Porta Ferrada ha omplert aquest dissabte les 3.685 localitats disponibles del Guíxols Arena, que feia un mes que estaven exhaurides. La majoria dels assistents amb els quals ha pogut parlar l'ACN eren fans del compositor i s'han desplaçat fins al Guíxols Arena aprofitant que el reconegut pianista feia parada a la Costa Brava.

El concert, que s'ha pogut seguir des de cadires repartides en files davant l'escenari i una graderia, ha acabat passades prop de dues hores de l'inici.