Urbanisme ratifica que el xalet de luxe de Can Juncadella s'adapta a la normativa

Agustí Serra recorda que és l'ajuntament de Lloret de Mar qui té la competència per aturar les obres

Pot ser és una obra faraònica o una bestiesa urbanística però s'adequa tant al Pla d'Ordenació Urbanístic Municipal (POUM) de Lloret de Mar com al Catàleg de masies i cases rurals.

El director general d'Urbanisme, Agustí Serra, ha explicat que han analitzat a fons l'expedient que la comissió va tramitar l'any 2010 i que informava favorablement al projecte d'un multimilionari del Kazakhstan per reconvertir l'antiga casa de masovers i el galliner de Can Juncadella en una mansió de luxe. "Ens ratifiquem en l'expedient, no podíem informar desfavorablement", ha afirmat Serra.

Aquesta és una obra envoltada de polèmica. L'entitat ecologista SOS Lloret va portar les obres davant la fiscalia l'agost del 2012 i el fiscal especialitzat en Urbanisme i Medi Ambient, que hi va veure indicis de delicte, va remetre el cas als jutjats de Blanes perquè obrissin una investigació. D'entrada, el jutjat va obrir diligències i imputar l'arquitecta municipal de l'Ajuntament de Lloret de Mar i un tècnic de la Comissió d'Urbanisme de Girona.

Després de prendre declaració als imputats, a agents dels Mossos d'Esquadra i a diversos perits i arquitectes, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 de Blanes va arxivar el cas en considerar que cap dels dos havia actuat "de manera arbitrària". El jutjat va concloure que havien actuat seguint les normes urbanístiques.

Can Juncadella també va arribar al Parlament de Catalunya. El març passat, tots els grups de la Comissió de Territori i Sostenibilitat van aprovar una resolució que instava el Govern a aturar les obres i demanava a Urbanisme que revisés l'expedient. El termini per tenir un dictamen final era el mes de juliol. Serra ha explicat que durant aquests mesos han estat treballant amb tècnics i els serveis jurídics i que han conclòs que es va autoritzar correctament perquè les obres no contravenen cap norma urbanística.

Agustí Serra també ha recordat que Urbanisme no pot aturar les obres perquè és una competència municipal que correspon a l'Ajuntament de Lloret de Mar. El consistori va donar la llicència d'obres amb la majoria d'informes favorables, només n'hi havia un de desfavorable, el de Medi Natural.