Sant Feliu de Guíxols es fa enrere i permetrà fer vacances a la seva policia aquest estiu

L'Ajuntament obrirà ara un període de negociació amb la plantilla

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) rectifica i deixa sense efecte el decret d'alcaldia que no permetia als policies locals agafar-se més vacances, permisos o recuperar hores durant l'estiu. La mesura, adoptada aquest dimecres, havia d'entrar en vigor demà i s'allargava fins al 31 d'agost.

La decisió havia generat malestar dins el cos i el sindicat SIP-FEPOL l'havia qualificada de "cacicada" i "d'imposició". Ara, segons ha explicat el tinent d'alcaldia Josep Saballs, el decret es deixa en suspens i sense efecte, i es portarà a negociació amb la plantilla de la Policia Local. La intenció és parlar-ne ja la setmana que ve per tancar un acord i fixar una nova directriu.

El decret d'alcaldia justificava la decisió de no permetre que els policies s'agafessin més dies de vacances ni permisos perquè Sant Feliu és "un municipi turístic on la població augmenta més del doble" a l'estiu. L'escrit recollia que, si entre el 15 de juliol i el 31 d'agost, hi havia agents o comandaments que es demanaven festa -més enllà de les que ja tinguessin autoritzades dins aquest període- hi hauria "un detriment al servei".

La decisió de l'Ajuntament havia provocat malestar dins la Policia Local. I de fet, el sindicat SIP-FEPOL, la veia "absolutament intolerable". A més, criticava que els motius per justificar la mesura no s'aguantaven, perquè l'augment de població a l'estiu és un fet "previsible i cíclic".

L'equip de govern justificava la mesura per "mantenir la logística dels quadrants" i evitar que desquadressin a última hora. També, per poder tenir prou agents de la Policia Local a disposició quan se'ls necessiti, perquè durant aquest període a la ciutat, a més de l'afluència de turistes, també se celebra el Festival de la Porta Ferrada i la festa major.

Ara, però, el consistori ha rectificat i ha decidit deixar en suspens el decret. "Queda sense efecte i el portarem a negociació; per tant, fins que hi hagi una nova directriu, es podran continuar demanant vacances i permisos", ha explicat Saballs. La intenció és que les negociacions amb els sindicats i la plantilla de la Policia Local es facin ja la setmana vinent -s'està en ple estiu- amb l'objectiu de tancar aviat un pacte i plasmar-lo en un nou decret.