Palafrugell activa un pla de xoc per reduir desbordaments de contenidors

El consistori invertirà 60.000 euros

L'Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) ha posat en marxa un pla de xoc de neteja que ha de permetre eliminar els desbordaments que hi havia en papereres i contenidors els últims mesos.

Es tracta d'un pla que tindrà un cost de 60.000 euros i era una de les prioritats del nou equip de govern. Els diners serviran per contractar un equip de neteja amb aigua a pressió, que serà freàtica i no potable, que treballarà a jornada completa.

A més, hi haurà un operari més en els nuclis de platja per buidar les papereres en horari de tarda i nit. Per altra banda, es reforçarà la recollida d'envasos a tot el municipi i, puntualment, a la zona de platja, els diumenges i dilluns per evitar els desbordaments que s'havien detectat els últims mesos.

El pla de xoc ha entrat en funcionament aquesta setmana i s'allargarà fins la primera quinzena de setembre. L'objectiu de l'alcalde del municipi, Juli Fernández, és "actuar el més ràpid possible" per garantir la qualitat dels espais públics, sobretot en plena temporada turística.